Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα εγκαίνια της στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης Βασιλική Τζέρμπη

 Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα εγκαίνια της στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης Βασιλική Τζέρμπη

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης «Βασιλική Τζέρμπη» του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» στη Ν. Φιλαδέλφεια.

«Η Εκκλησία στοχεύει στο να καλλιεργεί την ψυχή μας, μας ανεβάζει πιο ψηλά, να μαθαίνουμε την εκκλησιαστική ζωή, η οποία μας οπλίζει για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Παράλληλα, να αγαπάμε τους ανθρώπους, όπως αγαπάμε τον εαυτό μας, τους δικούς μας τους ανθρώπους και να δίνουμε ό,τι μπορούμε», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Επιπλέον, έκανε λόγο για τη συνεργασία της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας με την Αρχιεπισκοπή και το Ίδρυμα «Κόκκορη», ενώ υπογράμμισε την κοινωνική συνεισφορά των δομών και την αγάπη που παραδειγματικά προσφέρουν.

Παρόντες ήταν ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ, ο γενικός διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) και διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη», αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος, κληρικοί και πολλοί πιστοί.

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, ο οποίος σημείωσε πως πρόκειται για έργο της τοπικής Εκκλησίας – προσφορά στον άνθρωπο. «Σκοπός είναι να συμπεριλάβει έναν ιδιαίτερο τομέα ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να μάθουν να ζουν μαζί μας και να ζούμε μαζί τους. Αυτός είναι ο στόχος και η φιλοδοξία μας», ανέφερε και ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Κόκκορη» για τη συνεργασία. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το ίδρυμα που εγκαινιάστηκε σήμερα φιλοξενεί δύο στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για δέκα παιδιά. Το κτήριο είναι πλήρως ανακαινισμένο και μπορεί να παρέχει υψηλή προσφορά υπηρεσιών για τα πρόσωπα αυτά τα οποία αξίζουν το καλύτερο. «Νομίζω ότι με την προσπάθεια αυτή η Εκκλησία έρχεται κοντά σε μια ιδιαίτερη μερίδα ανθρώπων, η οποία έχει ανάγκη τη βοήθεια μας», πρόσθεσε ο σεβασμιώτατος και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για να υλοποιηθεί αυτό το έργο.

Από την πλευρά του, ο π. Νικόδημος δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα κτήριο, το οποίο ανακαίνισε εκ βαθέων ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και εμείς αναλαμβάνουμε τη λειτουργία του ως φορέας υλοποίησης. Νομίζω ότι πλέον προσφέρουμε στην κοινωνία δύο ακόμα σπίτια, μάλλον 8 διαμερίσματα, για τα παιδιά που κατοικούν ήδη εδώ από τις 10 Σεπτεμβρίου».