4+1 κορυφαία στελέχη της Ν.Δ που χτίζουν υπομονετικά αρχηγικό προφίλ- Για ποιους συζητούν οι βουλευτές

 4+1 κορυφαία στελέχη της Ν.Δ που χτίζουν υπομονετικά αρχηγικό προφίλ- Για ποιους συζητούν οι βουλευτές

Ανεπίκαιρο αναμφίβολα. Ωστόσο, μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ συζητείται εδώ και λίγο καιρό η λίστα εκείνων των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που θεωρούνται πως θα διαδραματίσουν ρόλο τα επόμενα χρόνια στη Ν.Δ και ήδη χτίζουν το αρχηγικό τους προφίλ.

Όχι ότι οι “ψιθυριστές” κάνουν λόγο για “επόμενη μέρα”, δεδομένου πως πιστεύουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στην τσέπη του άλλη μία κυβερνητική θητεία και ομνύουν πίστη σε αυτόν- συγκολλητική, γαρ, η εξουσία. Όμως, στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια και στις συνάξεις που γίνονται τα ονόματα που ακούγονται προκαλούν ενδιαφέρον.

Για παράδειγμα, λέγεται πως η Ν.Δ θα αλλάξει γενιά και ο/η επόμενος/η πρόεδρος του κόμματος θα είναι μικρότερης ηλικίας από τον πρωθυπουργό. Ως εκ τούτου, παρότι οι μετοχές του Νίκου Δένδια είναι εξαιρετικά ανεβασμένες θεωρούν πως μάλλον θα βρεθεί εκτός κούρσας. Ίσως, όπως λέγεται, θα ήταν πιθανότερη μια υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας καθώς δεν βλέπουν να προτείνεται για δεύτερη θητεία η Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Τέσσερα είναι τα βασικά στελέχη που συζητούνται. Ο Βασίλης Κικίλιας -με πολύ υψηλή δημοτικότητα και με ενδιαφέρουσες “προσβάσεις”-, ο Κώστα Καραμανλής -λόγω ονόματος, κυρίως, και λιγότερο επειδή διαθέτει αρχηγική στόφα-, και δύο κυρίες: η Όλγα Κεφαλογιάννη -που διακριτικά τοποθετείται, συχνά και διαφοροποιούμενη από τον πρωθυπουργό και τις κυβερνητικές αποφάσεις- και η Νίκη Κεραμέως. Η τελευταία αναδεικνύεται σε “σκληρό” εσωκομματικό παίκτη και στο παρασκήνιο συζητείται έντονα το ισχυρό “όχι” που είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν της πρότεινε να μετακινηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης στον τελευταίο ανασχηματισμό. Η υπουργός Παιδείας έχει αποκτήσει και το παρατσούκλι “Θάτσερ”, κάτι βεβαίως που μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος έχει θετικό πρόσημο.

Υπάρχει κι ένα τελευταίο όνομα που θεωρείται “αουτσάϊντερ” καθώς προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο. Πρόκειται για τον Κυριάκο Πιερακκάκη που δρέπει τις “δάφνες” του πιο επιτυχημένου υπουργού. Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι μικρές.

Είναι, πάντως, βέβαιο πως όταν φτάσει η ώρα, πρόκριμα θα δώσει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα