ΣΥΡΙΖΑ: Οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης δείχνουν οι επιθέσεις ακροδεξιών

 ΣΥΡΙΖΑ: Οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης δείχνουν οι επιθέσεις ακροδεξιών

Τις σημερινές επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και «καλεί τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει επιτέλους τα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια πριν να είναι πολύ αργά».

«Οι σημερινές επιθέσεις καταδεικνύουν οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης καθώς πλησιάζουμε τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Οι νεοναζιστές εγκληματίες όπως φαίνεται αποθρασύνονται. Κλιμακώνουν τη δράση τους επικίνδυνα, κάτι που θυμίζει την κλιμάκωση που είχαν επιχειρήσει και στο πρόσφατο παρελθόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι υποστηρικτές της θεωρίας των δύο άκρων – ανάμεσά τους και μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – δυστυχώς αποδεικνύεται ότι το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν αέρα στην εγκληματική δράση των νεοναζί με τη μυωπική τους στάση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Να σημειωθεί ότι επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχθηκαν σήμερα Κυριακή μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πλατεία Νέου Ηρακλείου, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής, σημειώθηκε επίθεση σε βάρος μελών της νεολαίας της ΚΝΕ, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι επιτιθέμενοι ήταν ακροδεξιοί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες ακόμη και taser, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα προτού εξαφανιστούν στα γύρω στενά.

Σχετικά Άρθρα