Κανονικά οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη παρά το σήμα κινδύνου από τις ΜΕΘ – Καθησυχαστική η κυβέρνηση και για τα σχολεία

 Κανονικά οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη παρά το σήμα κινδύνου από τις ΜΕΘ – Καθησυχαστική η κυβέρνηση και για τα σχολεία

SOS εκπέμπουν οι μονάδες εντατικής θεραπείας στην βόρεια Ελλάδα. Είναι αποκαλυπτικά και συνάμα ανησυχητικά τα στοιχεία που δείχνουν ότι μόλις δυο κλίνες είναι κενές σε σύνολο 71 κλινών ΜΕΘ COVID-19, ενώ στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης είναι διαθέσιμες 24 σε σύνολο 136 κλινών ΜΕΘ.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

«Αν οι Βορειοελλαδίτες φίλοι μας εμβολιαστούν γρήγορα και τηρήσουν τα μέτρα, προφανώς και δε θα υπάρξει πρόβλημα εκεί θα υπάρξει αποκλιμάκωση, εάν δεν εμβολιαστούν όμως γρήγορα, θα υπάρξει» χτύπησε καμπανάκι ο πνευμονολογος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

  • Στις τακτικές συσκέψεις όμως στο Μαξίμου προκρίνουν τα σημάδια σταθεροποίησης πανελλαδικά, εκτιμώντας ότι δεν θα βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα παρά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα κανονικά δείχνουν ότι θα διεξαχθούν οι παρελάσεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά την αλλαγή πλεύσης στο θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και της απομάκρυνσης πλέον από ένα τέτοιο σενάριο, η κυβέρνηση ποντάρει ότι η αλλαγή του καιρού που δεν θα επιτρέπει λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε εξωτερικούς χώρους δηλαδή με εμβολιασμένους και μη, θα μετατραπεί σε μοχλό πίεσης προς τους ανεμβολίαστους, που πια δεν θα έχουν πρόσβαση στη διασκέδαση.

Τα στοιχεία ανά Περιφερειακή Ενότητα δείχνουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά σχολικής ηλικίας παρατηρείται πρωτίστως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού, όπου υπάρχει αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

  • “Με άλλα λόγια, η διασπορά ξεκινά από την οικογένεια και φτάνει στα σχολεία, τα οποία καθρεφτίζουν τη διασπορά στην κοινότητα” εξηγούσαν στην κυβέρνηση.

Σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση προβάλει τα στοιχεία στην μαθητική κοινότητα, που όπως δείχνουν ο αριθμός των κρουσμάτων στους εφήβους 12 έως 17 ετών είναι σημαντικά χαμηλότερος από εκείνον που καταγραφόταν τον Αύγουστο. Χθες Παρασκευή , μόνο 5 τάξεις από τις σχεδόν 90.000 σε όλη τη χώρα ήταν κλειστές λόγω αριθμού κρουσμάτων… και του πρωτοκόλλου 50%+1.

Σχετικά Άρθρα