Τσελέντης: Η εκτίμησή του για το ρήγμα της Θήβας- Έλεγχοι στα κτίρια, αν και δεν φοβάται “μεγάλο γεγονός”

 Τσελέντης: Η εκτίμησή του για το ρήγμα της Θήβας- Έλεγχοι στα κτίρια, αν και δεν φοβάται “μεγάλο γεγονός”

Για το ρήγμα της Θήβας μίλησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις έχουν ανησυχήσει τους επιστήμονες καθώς από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.700 δονήσεις, με μεγαλύτερη τα 4,3 ρίχτερ. Μόνο τον Σεπτέμβριο, οι σεισμογράφοι έχουν καταγράψει περισσότερους από 950 σεισμούς.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου.

Επανέρχεται ο Μπογδάνος με προκλητικό tweet για τα επεισόδια με τους ακροδεξιούς στην Σταυρούπολη

«Η επιτροπή συνεκλήθη και συμμετείχα ως μέλος. Δεν πήγαν σεισμολόγοι στη Θήβα, απλά στείλαμε κάποια πορίσματα. Στη Θήβα έχουμε ένα ρήγμα με διεύθυνση ανατολή – δύση. Αυτό το ρήγμα είναι μικρό και δεν έχει καμία σχέση με τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι. Ο μεγαλύτερος σεισμός που έδωσε αυτό το ρήγμα ήταν 4,3 Ρίχτερ. Τα στατιστικά αυτής της ακολουθίας, δεν είναι στατιστικά προσεισμικής ακολουθίας. Επομένως η εκτίμησή μου είναι ότι δε θα οδηγηθούμε σε μεγάλο γεγονός από εκεί» εξήγησε ο κ. Τσελέντης.

«Ωστόσο, η Θήβα είναι από τις χειρότερα δομημένες πόλεις στην Ελλάδα. Υπάρχουν κτίρια που έχουν γίνει αυθαίρετες παρεμβάσεις. Για αυτό είπαμε στο δήμαρχο να γίνει έλεγχος όλων των κτιρίων της Θήβας» τόνισε ο ίδιος.

«Στο Αρκαλοχώρι είχαμε μια δράση που ξεκίνησε τον Ιούνιο. Τις τελευταίες εβδομάδες άλλαξε το καθεστώς του τι αναμέναμε. Υπήρχαν επικίνδυνες παράμετροι. Είχαμε εξηγήσει στους κατοίκους ότι η ακολουθία θα διαρκέσει για πολύ καιρό και τους είχαμε ζητήσει να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια» ανέφερε ο κ. Τσελέντης για την Κρήτη.

Σχετικά Άρθρα