Εξαδάκτυλος: Να γίνουν παρελάσεις με μέτρα, αλλιώς θα διχαστεί η κοινωνία

 Εξαδάκτυλος: Να γίνουν παρελάσεις με μέτρα, αλλιώς θα διχαστεί η κοινωνία

Την ανάγκη να γίνει ο Οκτώβριος μήνας εμβολιασμών, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο OPEN.

Αναφερόμενος στο θέμα της βόρειας Ελλάδας, όπου από σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, είναι σε ισχύ μίνι lockdown, «Οι μισοί έχουμε εμβολιαστεί. Αντί να διαμαρτυρόμαστε για την επιβολή των μέτρων στη Θεσσαλονίκη, καλύτερα να εμβολιαστούμε. Αντί να έχουμε έναν μήνα γκρίνιας, να τον μετατρέψουμε σε μήνα εμβολιασμού για να μπούμε σε έναν ασφαλέστερο χειμώνα. Το έκαναν στην Κρήτη, μπορούμε να το κάνουμε σε όσες περιοχές είναι στο κόκκινο», είπε χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνει με τις παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά με το θέμα των παρελάσεων στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το ζήτημα. «Έστω και με αυστηρά μέτρα οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνουν αλλιπώς θα διχαστεί η κοινωνία και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει αν είχαμε εμβολιαστεί. Δεν έχει τεθεί πάντως θέμα στην Επιτροπή αναβολής της εκδηλώσεων. Δεν ξέρουμε αν ισχύει κάτι για την Επιτροπή απ όσα γράφονται», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Χτύπησε καμπάνα για τις χώρες που δεν έχουν φτάσει το 80% του εμβολιασμού – Συναγερμός από την Γιαμαρέλλου

Σχετικά Άρθρα