Ταϊβάν: Ξύλο στη Βουλή για τον κοροναϊό (vid)

Σκηνές χάους στην Βουλή της Ταϊβάν με βουλευτές της αντιπολίτευσης να εφορμούν στο βήμα για να διακόψουν την ετήσια ομιλία του πρωθυπουργού της χώρας για το κυβερνητικό έργο.

Ορισμένοι βουλευτές βρέθηκαν στο έδαφος, ενώ άλλοι πετούσαν νερό στους αντιπάλους τους διακόπτοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Σου Τσενγκ-Τσανγκ.

Οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου εθνικιστικού κόμματος Κουομινγκτάνγκ έσπασαν το φράγμα που είχαν στήσει μέλη της παράταξης του πρωθυπουργού της Ταϊβάν, του κυβερνώντος Κόμματος Δημοκρατικής Προόδου, απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου της Βουλής.

Το εθνικιστικό κόμμα κατηγορεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, με αφορμή τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας για τους πιλότους διεθνών πτήσεων. Πάνω από 800 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους στο μεγαλύτερο ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ταϊβάν τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί τι προκάλεσε το ξέσπασμα αυτό , πολλοί υποπτεύονται ότι τον ιό μετέφεραν πιλότοι που επέστρεφαν από διεθνείς πτήσεις και έμπαιναν για μόνον τρεις μέρες σε καραντίνα.

Την περασμένη χρονιά μέλη του ίδιου αντιπολιτευόμενου κόμματος κουβάλησαν χοιρινά εντόσθια στην αίθουσα του κοινοβουλίου και τα πέταξαν στη συνέχεια διαμαρτυρόμενοι για την άρση της απαγόρευσης εισαγωγών χοιρινού από τις ΗΠΑ στην Ταϊβάν. Στο Υοutbe, πάντως, όπου αναρτήθηκαν βίντεο από τα επεισόδια στο κοινοβούλιο, ορισμένοι σχολιαστές επαίνεσαν το Κουομινγκτάνγκ ότι «γίνεται ισχυρότερο».

Σχετικά Άρθρα