Τζούφη: Αποτροπιασμός για τις φασιστικές επιθέσεις στα σχολεία της Θεσσαλονίκης – Αφωνία από τη Νίκη Κεραμέως

«Εντύπωση προκαλεί πως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν έχει αρθρώσει λέξη. Σιωπά παρά την υποκίνηση των γεγονότων από τη Χρυσή Αυγή και τη σημερινή κλιμάκωση της βίας και της ένταση» τονίζει σε δήλωσή της η Μερόπη Τζούφη.

Η δήλωση της αναπλ. τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Για δεύτερη συνεχή μέρα παρακολουθούμε το σχολείο να μετατρέπεται σε ορμητήριο ακροδεξιών μαθητών που με μολότοφ, πέτρες και λοστούς επιτίθενται σε φοιτητές, ντροπιάζοντας τη Δημοκρατία και την Εκπαίδευση.

Τι είναι το Σαχέλ που περιλαμβάνεται στην ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής με τη Γαλλία- Ο ρόλος της Τουρκίας και η “φωλιά” των τζιχαντιστών

Μόλις ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και λίγες ημέρες από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η «ανάληψη της ευθύνης» από την εγκληματική οργάνωση για την επίθεση σε φοιτητές από μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι το λιγότερο ανατριχιαστική.

Ο φασισμός και ο ναζισμός δεν​ χωρούν πουθενά, ούτε στα σχολεία, ούτε στις γειτονιές. Και οι δυνάμεις αυτές πρέπει να απομονωθούν και να αντιμετωπιστούν «στη ρίζα» τους από το δημοκρατικό, προοδευτικό και αντιφασιστικό κίνημα.

Εντύπωση προκαλεί πως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν έχει αρθρώσει λέξη. Σιωπά παρά την υποκίνηση των γεγονότων από τη Χρυσή Αυγή και τη σημερινή κλιμάκωση της βίας και της έντασης. Καταδικάζει η αρμόδια υπουργός τις οργανωμένες επιθέσεις φασιστών μέσα από τα σχολεία; Γνώριζε τι συμβαίνει στα συγκεκριμένα σχολεία; Γιατί δεν έλαβε μέτρα παρά τις πρότερες καταγγελίες μαθητών και γονέων; Τι μέτρα θα λάβει τώρα για την αποκατάσταση της σχολικής ειρήνης και την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος;