Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί στη Δυτική Όχθη από ισραηλινά πυρά

 Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί στη Δυτική Όχθη από ισραηλινά πυρά

Φωτο Αρχείου

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιους στη διάρκεια επιδρομών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για βίαιες συγκρούσεις στην περιοχή από χθες Σάββατο το βράδυ.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δεν αναφέρθηκε στην ταυτότητα των ανδρών αυτών, όμως διευκρίνισε ότι οι τρεις σκοτώθηκαν στο χωριό Μπιντού, βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ, και ένας ακόμη στο χωριό Μπουρκίν, κοντά στη Τζενίν.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι νεκροί ήταν μέλη ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων και ότι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης.

Το κρατικό ισραηλινό ραδιόφωνο από την πλευρά του ανέφερε σήμερα το πρωί ότι ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστινίων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, έπειτα από στρατιωτική επιχείρηση σε περιοχή κοντά στη Τζενίν που είχε στόχο τη σύλληψη υπόπτων, μελών της Χαμάς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον “τρομοκρατών της Χαμάς που ήταν έτοιμοι να εξαπολύσουν άμεσα τρομοκρατικές επιθέσεις”.

Συνολικά επτά Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί πρόσφατα σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, όπου οι συγκρούσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Σχετικά Άρθρα