Βρετανία: Ψάχνουν για λύση στο πρόβλημα της έλλειψης οδηγών φορτηγών

 Βρετανία: Ψάχνουν για λύση στο πρόβλημα της έλλειψης οδηγών φορτηγών

Η Βρετανία δεσμεύθηκε σήμερα να κάνει ό,τι χρειαστεί για να επιλύσει το θέμα της έλλειψης οδηγών φορτηγών που έχει αναγκάσει τον πετρελαϊκό κολοσσό BP να κλείσει ορισμένα πρατήρια βενζίνης και έχει φέρει σε οριακό σημείο τις εφοδιαστικές αλυσίδες των σούπερ μάρκετ.

Καθώς η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου προσπαθεί να εξέλθει από την πανδημία της COVID-19, η αύξηση στις ευρωπαϊκές τιμές χονδρικής πώλησης φυσικού αερίου και η μετά το Brexit έλλειψη οδηγών φορτηγών οδήγησε σε κλείσιμο κάποιων πρατηρίων βενζίνης και αύξησε τους φόβους για κρίση στη διανομή τροφίμων.
Η BP έκλεισε προσωρινά κάποια από τα 1.200 πρατήριά της στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω έλλειψης αμόλυβδης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, την οποία απέδωσε στις ελλείψεις οδηγών φορτηγών. Η Esso της ExxonMobil είπε ότι επηρεάστηκε επίσης ένας μικρός αριθμός από τα 200 σημεία λιανικής της Tesco Alliance.

Για μήνες σούπερ μάρκετ και αγρότες προειδοποιούν ότι η έλλειψη οδηγών φορτηγών οδηγεί τις εφοδιαστικές αλυσίδες σε οριακό σημείο –δυσχεραίνοντας τη διανομή προϊόντων στην αγορά.