Τουρκικό ΥΠΕΞ: “Σφαγή των Τούρκων” η Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς – Ο “ματωμένος” χάρτης που ανέβασε στα social media

 Τουρκικό ΥΠΕΞ: “Σφαγή των Τούρκων”  η Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς – Ο “ματωμένος” χάρτης που ανέβασε στα social media

Το…τερμάτισαν οι Τούρκοι! Για τους κατακτητές της Ελλάδας επί 400 χρόνια, η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς παρουσιάζεται ως “σφαγή των Τούρκων”!

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιχειρεί να παρουσιάσει ως θύματα τους Τούρκους κατακτητές της Ελλάδας και χαρακτηρίζει την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς κατά την Επανάσταση του 1821, ως «απάνθρωπη σφαγή Τούρκων».

Μάλιστα δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έναν… ματωμένο χάρτη, όπου απεικονίζεται η Πελοπόννησος. Στην περιοχή της Τρίπολης «αναβλύζει» αίμα ενώ πάνω στον χάρτη αναγράφεται η λέξη «σφαγή» και η ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 1821.

Zeit: 12 πρώην και νυν πρωθυπουργοί και πολιτικοί αποχαιρετούν την Μέρκελ- Τι αποκαλύπτει ο Τσίπρας για ένα τηλεφώνημα του 2015

Με αφορμή την συμπλήρωση χθες 200 χρόνων από την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς αναφέρει: «Έχουν περάσει 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν βάναυσα και αλύπητα στην Τριπολιτσά. Η απάνθρωπη αυτή σφαγή, στόχο είχε να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο στην Πελοπόννησο και έτσι πέρασε στην ιστορία ως μαύρο στίγμα».