Bancel (CEO Moderna): Τότε θα τελειώσει η πανδημία…

 Bancel (CEO Moderna): Τότε θα τελειώσει η πανδημία…

Το δίλημμα για το εμβόλιο ξεδίπλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, λέγοντας πως «είτε θα κάνεις εμβόλιο και θα έχεις έναν καλό χειμώνα, είτε διακινδυνεύεις να αρρωστήσεις», ενώ προέβλεψε το τέλος της πανδημίας του κοροναϊού σε περίπου έναν χρόνο, και συγκεκριμένα το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

«Αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν θα ανοσοποιηθούν φυσικά, επειδή η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλήξουμε σε μια κατάσταση παρόμοια με τη γρίπη. Μπορείς να εμβολιαστείς και να έχεις έναν καλό χειμώνα, ή να μην εμβολιαστείς και να διακινδυνεύσεις να αρρωστήσεις και πιθανότατα να καταλήξεις στο νοσοκομείο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Inc, Stephane Bancel, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung και αναμεταδίδει το Reuters.

Ο κ. Bancel αναφέρθηκε και στην αυξημένη παραγωγή εμβολίων, σημειώνοντας:

«Αν κοιτάξετε την επέκταση των παραγωγικών δυνατοτήτων στον κλάδο τους τελευταίους έξι μήνες, λογικά θα είναι διαθέσιμες αρκετές δόσεις μέχρι τα μέσα του επόμενου χρόνου, ώστε όλοι στον πλανήτη να εμβολιαστούν. Οι ενισχυτικές δόσεις θα είναι επίσης δυνατές στην έκταση που απαιτείται».

Όπως εκτίμησε δε, η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι «σε έναν χρόνο, υποθέτω».

«Αν δείτε την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας σε επίπεδο βιομηχανίας τους τελευταίους έξι μήνες, αρκετές δόσεις θα πρέπει να είναι διαθέσιμες ως τα μέσα του επόμενου έτους ώστε όλοι σε αυτήν την Γη να μπορούν να εμβολιαστούν. Οι ενισχυτικές δόσεις θα μπορούν επίσης να γίνουν στην έκταση που απαιτείται» τόνισε, σημειώνοντας πως τα εμβόλια σύντομα θα είναι μπορούν να γίνονται ακόμη και για τα νήπια.

Σχετικά Άρθρα