PepsiCo Hellas – N.U. AQUA: Restart της μονάδας εμφιάλωσης στο Λουτράκι

 PepsiCo Hellas – N.U. AQUA: Restart της μονάδας εμφιάλωσης στο Λουτράκι

Σε στρατηγική συνεργασία για την άμεση επαναλειτουργία της εμβληματικής μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στο Λουτράκι Κορινθίας προχωρούν ο όμιλος της PepsiCo Hellas και η N.U. AQUA. Η επένδυση είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ ενώ στην πλήρη ανάπτυξη της θα υπερβεί τα 55 εκατ.

Η συμφωνία επισφραγίστηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, η αγοράστρια εταιρεία, N.U. AQUA με νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις και διαδικασίες, πρόκειται να προχωρήσει στην παραγωγή ενός νέου φυσικού μεταλλικού νερού. Ταυτόχρονα η PepsiCo Hellas, μέσα από το πανελλαδικό εμπορικό της δίκτυο, θα διανέμει σε όλη τη χώρα το νέο φυσικό μεταλλικό νερό, ενισχύοντας την γκάμα των προϊόντων της και επεκτείνοντας την παρουσία της στην αγορά, ειδικά στον τομέα της εστίασης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η συνεργασία αναμένεται να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα της περιοχής του Λουτρακίου και της Κορίνθου και θα δημιουργήσει ευρύτερα νέες θέσεις εργασίας. Όπως υπογράμμισαν όλες οι πλευρές, δημιουργούνται οι βάσεις για μία ισχυρή συνεργασία με ακόμη μεγαλύτερες επιχειρηματικές προοπτικές στο άμεσο μέλλον.

«Η Ελλάδα με τη σημερινή συμφωνία PepsiCo Hellas με την N.U. AQUA και την επένδυση στη μονάδα του Λουτρακίου, δείχνει για άλλη μια φορά πόσο έχει αλλάξει σελίδα. Από την εποχή που τα εργοστάσια στην Ελλάδα, το ένα μετά το άλλο, έκλειναν, τώρα αυτά που έκλεισαν, το ένα μετά το άλλο, ανοίγουν» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του που ο ίδιος συνέβαλε «δτο να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία και το εργοστάσιο στο Λουτράκι να πάρει μπρος ώστε να έχουμε νέες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή».

Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, Δέσποινα Τσαγγάρη, έκανε λόγο για «σημαντική επένδυση με πολλαπλά οφέλη». «Η σημαντική αυτή συνεργασία με την N.U. AQUA, δίνει ιδιαίτερη αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή αλλά και συνολικά στην αγορά του κλάδου των τροφίμων και ποτών» ανέφερε προσθέτοντας: «Για εμάς στην PepsiCo Hellas πρόκειται για την υλοποίηση ενός σημαντικού στόχου, την επαναλειτουργία ενός ιστορικού εμφιαλωτηρίου, όπου παραγόταν το εμβληματικό φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ Λουτράκι. Παρά την οικονομική κρίση και τις πρωτοφανείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η PepsiCo Hellas συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου με πυξίδα την ενίσχυση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας τόσο για την ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων όσο και για την αναβάθμιση και ενίσχυση του δικτύου διανομής και πωλήσεών της στην αγορά».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της N.U. AQUA, Δημήτρης Μπαμπάκος δήλωσε πως «πρόκειται για μια σημαντική επένδυση και μια εξίσου σημαντική συνεργασία με έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα τροφίμων και ποτών, με ισχυρή παρουσία και στη χώρα».
Όπως σημείωσε, »η επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης στο Λουτράκι μέσα από τη συνεργασία της N.U. AQUA και της PepsiCo Hellas θα δώσει ώθηση στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά θα αποτελέσει και ένα ζωντανό παράδειγμα για ώθηση στην ανάπτυξη, η οποία με σωστά βήματα μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και στην δύσκολη αυτή περίοδο, μετά και τις πρωτοφανείς ανατροπές που έφερε η πανδημία». «Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη που στηρίζει αυτή την συνεργασία. Η συνδρομή του είναι κομβική, στην υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου ενισχύοντας την παρουσία μας σε σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Μπαμπάκος.

Η PepsiCo Hellas

Η PepsiCo είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης, ο οποίος παρακολουθεί και πρωτοστατεί στις διεθνείς διατροφικές τάσεις και ο οποίος στη χώρα μας παράγει μία ευρεία γκάμα απολαυστικών τροφίμων που απολαμβάνουν οι καταναλωτές σε ολόκληρη τη χώρα. Η PepsiCo Hellas, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων-ποτών στην Ελλάδα και προσφέρει μία ευρεία γκάμα απολαυστικών τροφίμων και ποτών (ενδεικτικά Lays, Pepsi, Lipton Ice Tea, Ruffles, Doritos, Cheetos, Quaker, Ήβη, Tasty, 7Up) που απολαμβάνουν οι καταναλωτές σε ολόκληρη τη χώρα. Η εταιρεία απασχολεί 900 εργαζομένους και εδρεύει στον Αγ. Στέφανο Αττικής όπου διαθέτει μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και διανομής. Στη σύγχρονη αυτή μονάδα παράγονται εμβληματικά προϊόντα, ενώ για την παραγωγή αυτή σημαντικό μέρος των πρώτων υλών προέρχεται από τοπικά αγροτικά προϊόντα, στηρίζοντας του Έλληνες παραγωγούς.
Οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα της PepsiCo 1 δισεκατομμύριο φορές την ημέρα σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο κύκλος εργασιών της PepsiCo το 2020 ξεπέρασε τα $ 70 δις και προήλθε κυρίως από τα προϊόντα Frito – Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker, Tropicana και SodaStream. Η γκάμα των προϊόντων της PepsiCo περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από απολαυστικά τρόφιμα και ποτά, εκ των οποίων οι 23 μάρκες φέρνουν η καθεμία περισσότερο από $1δις τζίρο σε πωλήσεις.

Ποια είναι η N.U. AQUA

H N.U. Aqua έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος ενός σύγχρονου μοντέλου εταιρειών γερμανικού γκρουπ και δραστηριοποιείται σε τέσσερις τομείς: ενέργεια, βιομηχανία, αερομεταφορές και real estate. Επιχειρηματικά δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2019 υλοποιώντας επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ. Υλοποιεί επενδύσεις με πρώτη αυτή στον κλάδο της βιομηχανίας στη Βόρεια Ελλάδα. Επανέφερε το project των υδροπλάνων εξαγοράζοντας τα Ελληνικά Υδατοδρόμια από τον Άκτωρα και προχώρησε στην ίδρυση της Grecian Air Seaplanes, μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 180 εκατ. Στον κλάδο της ενέργειας εισέρχεται με επενδύσεις ύψους 250 εκατ.

Σχετικά Άρθρα