Φρίκη στη Ρόδο με υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας – Θύμα μητέρα δύο παιδιών

 Φρίκη στη Ρόδο με υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας – Θύμα μητέρα δύο παιδιών

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση, για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, για απειλή σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση και για παράνομη κατακράτηση, θα καθίσει στις 11 Οκτωβρίου 2021 57χρονος, κάτοικος σε νησί του βορείου συγκροτήματος των Δωδεκανήσων.

Πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, οι λεπτομέρειες της οποίας σοκάρουν.

Η σε βάρος του κατηγορούμενου ποινική δίωξη ασκήθηκε ύστερα από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου μετά την υποβολή εκθέσεως της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Ροδόπης προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία της Κω.

Τι συμβαίνει με το ρήγμα της Πάρνηθας – Η απάντηση του Γερ.Παπαδόπουλου

Το ιστορικό της φρικιαστικής υπόθεσης έφερε στο φως το dimokratiki.gr.

Όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ, η εγκαλούσα γνώρισε τον κατηγορούμενο σε ηλικία των δεκαοκτώ ετών, άρχισε να συγκατοικεί μαζί του περίπου από το έτος 2001, ενώ τέλεσε μαζί του γάμο το 2014. Από το γάμο τους απέκτησαν δύο παιδιά.

Από το 2009 και μετά, όταν ο κατηγορούμενος πληροφορήθηκε πως η σύζυγός του είχε μια σύντομη εξωσυζυγική σχέση, άρχισε να γίνεται βίαιος, ασκώντας συστηματικά στην εγκαλούσα ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική βία. Φέρεται συγκεκριμένα να τη χτυπούσε με γροθιές στο κεφάλι, να τη δάγκωνε και να την κλείδωνε εντός της οικίας τους, θέτοντάς την συνέχεια υπό περιορισμό.

Παράλλληλα, φέρεται να επιχειρούσε επανειλημμένως να την εξαναγκάσει να προβεί, παρά τη θέλησή της, σε σεξουαλικές πράξεις με έναν σκύλο ράτσας ροντβάιλερ, ιδιοκτησίας του και όταν δεν το κατάφερε λόγω της σθεναρής της αντίστασης την χτυπούσε με σφοδρότητα.

Τη βίαιη συμπεριφορά του κατηγορούμενου φέρεται μάλιστα να είχε αντιληφθεί ο αδελφός του, ο οποίος είχε προσπαθήσει να σώσει την εγκαλούσα με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να τον διώξει από το ισόγειο της οικίας που διέμεναν. Από εκεί και πέρα, ο κατηγορούμενος απειλούσε τη σύζυγό του ότι θα έρθει μία ημέρα κρατώντας ένα ξύλο και θα την σκοτώσει, καθότι έφυγε οριστικά ο «προστάτης» της από την οικοδομή.

Έτσι, η εγκαλούσα τον Απρίλιο του 2017 εγκατέλειψε την συζυγική στέγη παίρνοντας μαζί της τα ανήλικα παιδιά τους.

Οι καταγγελίες επιβεβαιώνονται και από αναφορά επιμελήτριας Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αγωγής Ροδόπης, καθώς και από κοινωνική έκθεση του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες, ενώ απέδωσε όσα του καταλογίζει η σύζυγός του σε αποκυήματα της φαντασίας της προκειμένου να ασκήσει πίεση για την έκδοση διαζυγίου.

Σχετικά Άρθρα