Παγώνη: Οι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν ήδη κάνει την τρίτη δόση

 Παγώνη: Οι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν ήδη κάνει την τρίτη δόση

Οι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν ήδη κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, τόνισε ότι οι υγειονομικοί φτάνουν τους 8 μήνες που έχουν εμβολιαστεί και είναι καθημερινά σε άμεση επαφή με ασθενείς. Αυτό σημαίνει θα έπρεπε να έχουν λάβει την τρίτη δόση και νωρίτερα. Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ανακοινώσει την χορήγηση τρίτης δόσης σε άτομα άνω των 60 και των υγειονομικών.

Στη συνέχεια η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι στην Ελλάδα πάμε πιο αργά στις εισηγήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες καθώς περιμένουμε τις μελέτες και μετά προχωράμε στις απαραίτητες ενέργειες. «Δεν υπάρχει τόσο υλικό όσο έχουν οι ξένες χώρες με εκατομμύρια εμβολιασμένους», τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Παράλληλα τόνισε ότι με την πάροδο του χρόνου η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται.

“Μέσα σε λίγες ώρες έπαθε 30 με 40 ανακοπές – Έγινε έκρηξη θρομβώσεων ” – Τι είπε η σύζυγος του εισαγγελέα που πέθανε μετά τον εμβολιασμό του

Η Ματίνα Παγώνη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον εμβολιασμό των παιδιών εκφράζοντας τον προβληματισμό της για τα χαμηλά ποσοστά. Τόνισε ότι με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να υπάρχει έξαρση του ιού.

Η γιατρός ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στα παιδιά 12-15 ετών φτάνουν μόλις το 13% και στου 15-17, 21%. Παράλληλα έκανε έκκληση στους γονείς σε συνεννόηση με τον παιδίατρο να προχωρήσουν στον εμβολιασμών των παιδιών τους. «Με αυτή τη νόσο δεν ξεμπλέκουμε εύκολα», δήλωσε χαρακτηριστικά.