Κουτσούμπας στο Βελλίδειο – “Μύθος το ‘πρωθυπουργικό’ ανάπτυξη για όλους”

 Κουτσούμπας στο Βελλίδειο – “Μύθος το ‘πρωθυπουργικό’ ανάπτυξη για όλους”

«Μύθο» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τη δέσμευση-σύνθημα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, «ανάπτυξη για όλους»

Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Βελλίδειο, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «κάλπικες υποσχέσεις για δήθεν καλύτερες μέρες που έρχονται, με στόχο να συγκαλυφτούν τα μέτρα στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ έβαλε στο στόχαστρο, μάλιστα, για μία ακόμη φορά, μαζί με την κυβέρνηση, και την αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας πως τα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «πλειοδοτούν, στην προσπάθειά τους να παγιδέψουν όλους αυτούς που τσακίζει η πολιτική τους, περισσότερο απ‘ όλους τη νεολαία».

Τα ίδια τα στοιχεία του ΑΕΠ, υποστήριξε ο Δ. Κουτσούμπας, «για τα οποία πανηγυρίζει ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα: Η μεγάλη αύξηση του ΑΕΠ για το 2ο τρίμηνο του έτους, αφορά ουσιαστικά, αποκλειστικά τις επιχειρήσεις που είδαν τα ακαθάριστα κέρδη τους να αυξάνονται απ’ τα 18.5 δισ. το δεύτερο τρίμηνο του 2020, στα 22.7 δισ. το 2021, δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 23%», ενώ την ίδια ώρα, όπως είπε, τα συνολικά εισοδήματα των μισθωτών παραμένουν ουσιαστικά στάσιμα.

Και προσέθεσε πως αν συνυπολογίσει κανείς «τη μικρή υποχώρηση της επίσημης ανεργίας, τα στοιχεία είναι πραγματικά αποκαλυπτικά, αφού δείχνουν ακόμα και υποχώρηση της μέσης αμοιβής των μισθωτών την ίδια περίοδο», αναφέροντας πως τα στοιχεία αυτά «φωτογραφίζουν» και το άμεσο μέλλον.

Ιδιαίτερα φιλόδοξους, αλλά και «επισφαλείς», χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΚΚΕ τους στόχους ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας για το 2021, τονίζοντας πως «ο πληθωρισμός τρέχει και η ανάπτυξη θα είναι σίγουρα μικρότερη».

Σχετικά Άρθρα