Αρκουμανέας: Το 20 με 25% των νέων κρουσμάτων είναι παιδιά

 Αρκουμανέας: Το 20 με 25% των νέων κρουσμάτων είναι παιδιά

Στροφή του κοροναϊού στις μικρές ηλικίες,  αποτελούν τα τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, σύμφωνα με τα οποία, το 20% με 25% των νέων κρουσμάτων ανήκει στις ηλικίες από 0-17 ετών.

Ο κοροναϊός, βάζει πλέον όλο και περισσότερο στο στόχαστρό του, παιδιά και εφήβους, με τον κ. Αρκουμανέα να τονίζει την ανάγκη της τήρησης των μέτρων αλλά και της συνέχισης των εμβολιασμών, λέγοντας ότι κάθε μέρα γίνονται κάποιες δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμοί και μπορούν να πειστούν ακόμα περισσότεροι να εμβολιαστούν.

Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Πρετεντέρη- Ποιος την ζήτησε- Ποιες εμφανίσεις και σε ποια ΜΜΕ σχεδιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, αυτή τη στιγμή η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όλοι οι δείκτες καταγράφουν αποκλιμάκωση. Ο ίδιος, είπε στο ραδιόφωνο του Σκάι, ότι την περασμένη εβδομάδα η μείωση στα κρούσματα ανήλθε στο 24% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, πρόσθεσε ότι δεν επαληθευτήκαν οι εκτιμήσεις ακόμα και για 10.000 κρούσματα μετά τις διακοπές και υπογράμμισε ότι στον έλεγχο της πανδημίας βοηθά η διενέργεια των πολλών τεστ.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ισχύει τις επόμενες εβδομάδες.

Σχετικά Άρθρα