Βατόπουλος: Λογική σκέψη το lockdown, ειδικά στη Θεσσαλονίκη

 Βατόπουλος: Λογική σκέψη το lockdown, ειδικά στη Θεσσαλονίκη

Υπάρχει πιθανότητα παράτασης στο lockdown εκτιμά ο καθηγητής μικροβολιογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως ανέφερε ο καθηγητής την άλλη βδομάδα θα μπορεί να ειπωθεί αν μπορούμε να βγούμε μετά τις 30/11 και ότι το άνοιγμα θα γίνει όπως και την προηγούμενη φορά.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως είναι λογική σκέψη να συνεχιστεί το lockdown ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη καθώς όπως εξήγησε το 32% θετικότητας του ιού δείχνει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει.

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι μάσκα και άλλα μέτρα θα μείνουν μαζί μας όλο το χειμώνα και πως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος. Ερωτηθείς αν θα κάνει το εμβόλιο απάντησε πως «φυσικά θα κάνω το εμβόλιο. Είμαι υγειονομικός και ανήκω στις ευπαθείς ομάδες».

Μεταξύ άλλων τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να βγαίνει από το σπίτι μόνο όταν είναι ανάγκη.

  • «Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη, με τη διασπορά του κορωνοϊού να μοιάζει ασυγκράτητη και την κατάσταση στις ΜΕΘ να είναι ιδιαίτερα πιεσμένη.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε χθες ότι η θετικότητα του ιού στη Θεσσαλονίκη έχει ανέλθει πλέον στο 32%.

«Αυτή είναι μια τεράστια διασπορά» είπε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας παράλληλα πως η εξέλιξη αυτή θα πρέπει να μας προβληματίσει για τον τρόπο που συμπεριφερθήκαμε και επεκτάθηκε η νόσος.

Προειδοποίησε δε, πως ήρθε η μεγάλη στιγμή της «μεγάλης μάχης» στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα