Κενά στην απόφαση για εμβολιασμό των παιδιών σε παιδίατρο – Μπρος πίσω με την υποχρεωτικότητα: “Πολύς θόρυβος, διχασμός, αμφισβητούμενα αποτελέσματα”

 Κενά στην απόφαση για εμβολιασμό των παιδιών σε παιδίατρο – Μπρος πίσω με την υποχρεωτικότητα: “Πολύς θόρυβος, διχασμός, αμφισβητούμενα αποτελέσματα”

Για μία περίπτωση ανεμβολίαστου λόγω σοβαρών ζητημάτων υγείας βουλευτή κάνουν λόγο κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ. Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κυβερνών κόμμα έκανε σημαία τον Παύλο Πολάκη ενώ στους κόλπους του υπάρχουν μη εμβολιασμένοι, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μπούγας διευκρίνισε ότι οι υπόλοιποι 157 βουλευτές της ΝΔ είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε έχουν νοσήσει από covid19 αλλά ακόμη δεν έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα για να κάνουν την αναμνηστική δόση ως οφείλουν.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Οι εμβολιασμοί αποδεικνύονται η αχίλλειος πτέρνα στα κυβερνητικά σχέδια καθώς βάζουν έναν σοβαρό αστερίσκο σε όλα τα κυβερνητικά σχέδια για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα είτε αυτά αφορούν στην λειτουργία των σχολείων είτε στην ομαλή λειτουργία της αγοράς χωρίς περιοριστικά μέτρα. Κανείς δεν μπορεί να είναι κατηγορηματικός για την εξέλιξη της πανδημίας, συνεπώς και για μακρόπνοα σχέδια.

  • Η υποχρεωτικότητα, όπου επιβλήθηκε, έφερε σχετικά αποτελέσματα και στις τελευταίες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου αρκετοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκφράζουν την άποψη ότι η επιβολή του εμβολιασμού προκαλεί συνήθως «πολύ θόρυβο και διχασμό με αμφισβητούμενα αποτελέσματα».

Ωστόσο, πάνω στο τραπέζι η κυβέρνηση βάζει πάντα το χαρτί της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού –ακόμη και ως φόβητρο- για σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, υπαλλήλους στα γκισέ και στον τουρισμό αλλά και τους εκπαιδευτικούς εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα πάρουν άσχημη τροπή.

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να ανάψει το πράσινο φως ώστε το εμβόλιο να μπορεί να γίνει και στον ιδιώτη παιδίατρο προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στους γονείς και να δοθεί μια τελευταία ώθηση στην επιχείρηση Ελευθερία πριν ανοίξουν τα σχολεία.

  • Η ενεργοποίηση όμως των ιδιωτών παιδιάτρων στις εμβολιαστικές γραμμές θα χρειαστεί όπως εκτιμάται κοντά ένα δεκαπενθήμερο και θα πρέπει να εξευρεθεί και ένα σύστημα δικλείδων ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα μαϊμού- εμβολιασμών, που μετά την περίπτωση του κέντρου υγείας Παλαμά λαμβάνει διαστάσεις τσουνάμι με την εμπλοκή υγειονομικών από την Θεσσαλονίκη.

Ο Πρωθυπουργός από σήμερα μπαίνει σε τροχιά Διεθνούς ‘Έκθεσης Θεσσαλονίκης , που το κυβερνητικό επιτελείο φέτος θέλει να είναι η «ΔΕΘ της μεσαίας τάξης και την οικονομίας». Αναμένονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για καταλήξει στο κείμενο της ομιλίας του αλλά και να οριστικοποιηθεί το «καλάθι» της ΔΕΘ.

Σχετικά Άρθρα