Βουλή: Ειδικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους βουλευτές -2 τεστ την εβδομάδα και έλεγχος από γιατρό

 Βουλή: Ειδικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους βουλευτές -2 τεστ την εβδομάδα και έλεγχος από γιατρό

Υποχρεωμένοι να εισέρχονται στην Ολομέλεια της Βουλής κάνοντας δύο τεστ κάθε εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι βουλευτές, οι οποίοι όπως αποκάλυψε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλάμανης είναι πέντε στο σύνολο.

Σε αυτούς δε συμπεριλαμβάνεται ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος εμβολιάστηκε σύμφωνα με όσα αποκάλυψε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Το θέμα ήγειρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, όταν από το βήμα της Βουλής κάλεσε τον παριστάμενο Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές κι αν προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Θάνος Πλεύρης (όπως και η Βουλή) επικαλέστηκε τα προσωπικά δεδομένα, λέγοντας ότι δεν έχει δει τα σχετικά στοιχεία. «Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος έχει εμβολιαστεί και δεν είναι ωραίο να ανακοινώνει ο πρώην πρωθυπουργός τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Λίγο αργότερα, πάντως, ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία σχετικά με αυτούς που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. Ειδικότερα, πλέον είναι πέντε, ήταν έξι πριν τον εμβολιασμό Πολάκη, και δεν έχουν ίση μεταχείριση με τους υπαλλήλους της Βουλής.

Δηλαδή είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δυο τεστ κάθε εβδομάδα, τα αποτελέσματα των οποίων θα δίνουν στο υγειονομικό τμήμα της Βουλής προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Σχετικά Άρθρα