ΕΔΕ στο νοσοκομείο Σαντορίνης: Καταγγελίες για πλαστές βεβαιώσεις αρνητικού τεστ κοροναϊού

 ΕΔΕ στο νοσοκομείο Σαντορίνης: Καταγγελίες για πλαστές βεβαιώσεις αρνητικού τεστ κοροναϊού

Μετά τους εικονικούς εμβολιασμούς στον Παλαμά Καρδίτσας, γιατρός του νοσοκομείου της Σαντορίνης καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου ούτε έχουν επεξεργαστεί τα εν λόγω δείγματα στο μικροβιολογικό τμήμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του doumentonews.gr η γιατρός με επιστολή της στις 3 Αυγούστου ενημερώνει τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης ότι στις βεβαιώσεις, που διαθέτουν το λογότυπό του νοσοκομείου, αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30 ενώ στο νοσοκομείο γίνονται μέχρι τις 15:00.

Επιπλέον, η ίδια προσθέτει ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν σταλεί στη 01:00 τα ξημερώματα από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο ενώ στις βεβαιώσεις δεν αναγράφεται ούτε ο μοναδικός αριθμός ασθενή.

Σημειώνεται ότι το θέμα αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα άτομα που έλαβαν βεβαίωση αρνητικού τεστ, ζήτησε μέσω επιστολής διόρθωση του εντύπου που του απεστάλη.

Παράλληλα, μιλώντας στο ίδιο μέσο, η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Θήρας, Βαλεντίνη Δημητρίου δηλώνει ότι «το σωματείο έχει λάβει γνώση του περιστατικού, γνωρίζουμε ότι είναι ενήμερη και η διοίκησή του και η διοίκηση της (ΑΕΜΥ) και έχει ενημερωθεί και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας η οποία απέστειλε κλιμάκιο στο νοσοκομείο και διενεργήθηκε ΕΔΕ σε υπαλλήλους του νοσοκομείου. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από την περασμένη Πέμπτη και περιμένουμε το πόρισμα».

Η επιστολή της γιατρού:

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, τα μέλη του κυκλώματος έδιναν αρνητικό αποτέλεσμα σε rapid test κοροναϊού σε αλλοδαπούς για να μπορούν είτε να επιστρέψουν στη χώρα τους, είτε να μετακινηθούν εντός της Ελλάδας, όπως επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, χωρίς φυσικά να έχουν κάνει στην πραγματικότητα το τεστ.

Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, οι καταγγελίες έφτασαν στο υπουργείο Υγείας μετά τον Δεκαπενταύγουστο και έδωσε εντολή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ώστε να διενεργηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Στην προσπάθεια να ξετυλίξουν το κουβάρι, έδωσαν εντολή να πραγματοποιηθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο του νησιού, ώστε να υπάρξουν περισσότερες καταθέσεις και να διαπιστωθεί εάν το κύκλωμα είχε άνθρωπο μέσα στο νοσοκομείο που εξέδιδε τα πιστοποιητικά. Από την ερευνά, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πάνω στα πιστοποιητικά σφραγίδα του νοσοκομείου.

Οι ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας ολοκλήρωσαν τις έρευνες μόλις την Παρασκευή και προσπάθησαν να εντοπίσουν ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται, ενώ όλα τα στοιχεία θα σταλούν στη δικαιοσύνη.

Το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας στην οποία ανήκει το νοσοκομείο, διενήργησε ενδελεχείς ελέγχους και ΕΔΕ από επιθεωρητές ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας με σκοπό τη διακρίβωση της νομιμότητας διαδικασίας έκδοσης αποτελεσμάτων rapid test.

Για οργανωμένη συμπεριφορά των αντιεμβολιαστών και ομάδα/ες που ασκούν πιέσεις έκανε λόγο η Αντι. Παν. Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ .

Όπως εξήγησε αυτά τα άτομα παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιαστικές γραμμές ή δομές που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test όπως φαρμακεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και ζητούν τηλεφωνικά να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και αντιεμβολιαστές όπως συνέβη στην περίπτωση της Καρδίτσας που παρεισφρέουν στις εμβολιαστικές γραμμές με όποιες συνεπειες έχει αυτό.

Η κα Μαστοράκου υπογράμμισε ότι οι καταγγελίες αυτές προέρχονται από γιατρούς. Μάλιστα αναφέρθηκε σε «ταρίφα» 100 ή 200 ευρώ για να έχουν αυτό το πιστοποιητικό είτε νόσησης, είτε εμβολιασμού.

«Εχω αναφορές από πολλές περιοχές της χώρας και προκύπτει από την πίεση που υπάρχει τώρα στην κοινωνία για να λάβουν τα προνόμια των εμβολιασμένων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ανέφερε ότι αυτές οι πιέσεις εντάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ότι γίνονται τηλεφωνικά όποτε δεν είναι καταγεγραμένες. Μάλιστα, τόνισε ότι η πίεση είναι μεγάλη και συντεταγμένη και ότι γι αυτό αναφέρεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια.

Σχετικά Άρθρα