Συναγερμός ενόψει ΔΕΘ για συγκεντρώσεις αρνητών – αντιεμβολιαστών

 Συναγερμός ενόψει ΔΕΘ για συγκεντρώσεις αρνητών – αντιεμβολιαστών

Οι συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ στην έκθεση Θεσσαλονίκης το επόμενο Σαββατοκύριακο έχουν ξεκινήσει στην Κατεχάκη. Σύμφωνα με το cnn.gr η ηγεσία της αστυνομίας έχει στρέψει το βλέμμα της φέτος όμως εκτός από τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων και στις πορείες των αρνητών – αντιεμβολιαστών.

Ήδη μάλιστα έχει γίνει γνωστό ότι σχεδιάζεται μαζική συγκέντρωση τους στον λευκό Πύργο και το κάλεσμα απευθύνεται σε άτομα από όλη την βόρεια Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει να ερευνούν σε sosial media και ιστοσελίδες του Διαδικτύου για να εντοπίσουν οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οργανωμένη κίνηση αρνητών.

Πάντως το πλέγμα ασφαλείας που θα αναπτυχθεί φέτος στη ΔΕΘ θα φτάνει περίπου τους 3.000 αστυνομικούς. Η παρουσία των συνδικάτων αναμένεται να είναι ισχυρή με πορείες και συγκεντρώσεις.

Drone και ελικόπτερα θα συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο στο σχεδιασμό ενώ οι πορείες των αντιεξουσιαστών θα πλαισιώνονται αυστηρά από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στο κέντρο επιχειρήσεων θα βρίσκεται η ηγεσία της ΕΛΑΣ ενώ όπως κάθε φορά έτσι και φέτος θα υπάρχει και εισαγγελέας. Επίσης έχει δοθεί εντολή να αυξηθούν οι περιπολίες γύρω από κτήρια με ευπαθείς στόχους.

Σχετικά Άρθρα