Ανεμβολίαστος αναισθησιολόγος πήγε να αναλάβει καθήκοντα στις Σέρρες, αλλά μπήκε σε αναστολή

 Ανεμβολίαστος  αναισθησιολόγος πήγε να αναλάβει καθήκοντα στις Σέρρες, αλλά μπήκε σε αναστολή

Οριακή είναι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, καθώς μετά τους δεκάδες υγειονομικούς που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, πλέον στο ίδιο καθεστώς μπήκε και ο διευθυντής αναισθησιολόγος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο διευθυντής αναισθησιολόγος, ο οποίος έπρεπε να έχει αναλάβει καθήκοντα εδώ και καιρό, έφθασε στο νοσοκομείο ανεμβολίαστος. Έτσι, απήλθε με το χαρτί της αναστολής εργασίας.

Ο πρόεδρος των γιατρών του Γ.Ν. Σερρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του «Επιλογές» ανέφερε ότι στα μέσα του Σεπτεμβρίου λήγει και η απόσπαση του αναισθησιολόγου από τον Άγιο Παύλο.

Κι όλα αυτά την ώρα που το προσωπικό στο νοσοκομείο μειώνεται διαρκώς ενώ οι ανάγκες είναι αυξημένες. Οι μαζικές προσλήψεις είναι η λύση και δεν περισσεύει κανείς, σύμφωνα με τον κ. Παπαμιχάλη.

Τα προβλήματα όμως δε σταματούν εδώ, καθώς έχει δημιουργηθεί και μείζον πρόβλημα στην καρδιολογική κλινική καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού δε βγαίνουν οι εφημερίες, χωρίς να υπάρχει κάποιος σχεδιασμός σύμφωνα με τον κ. Παπαμιχάλη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες, όταν δικαστικοί επιμελητές επέδωσαν σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς τα χαρτιά για την αναστολή εργασίας στο νοσοκομείο επικράτησε ένταση με τους υγειονομικούς να μην τα αποδέχονται.

Για «πρωτόγνωρες καταστάσεις» μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιάννης Αγοραστός, υπογραμμίζοντας ότι περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί έχουν τεθεί σε αναστολή.

«Μαύρη σελίδα για το νοσοκομείο», χαρακτήρισε την ημέρα η αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και αναπληρωματικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Χρυσούλα Αλεβιζάκη, ενώ η πρόεδρος υγιεινής και ασφάλειας του Νοσοκομείου, Κική Μιχαηλίδου, υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται την αναστολή γιατί την θεωρούν αντισυνταγματική.

Σημειώνεται ότι την 1η Σεπτεμβρίου νέο «όχι» είπε το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας στα αιτήματα υγειονομικών για έκδοση αναστολής επί της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και εφόσον δεν εμβολιαστούν τίθενται σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

Παράλληλα, το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση προσωρινής διαταγής για αναστολή της απόφασης που προβλέπει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού προς το παρόν εκκρεμεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ.