Έκθετοι Οικονόμου – Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ για τον Θεοδωράκη: Είχε αρκετό μύθο σε αυτά που έλεγε…

 Έκθετοι Οικονόμου – Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ για τον Θεοδωράκη: Είχε αρκετό μύθο σε αυτά που έλεγε…

Οι δημοσιογράφοι Άρης Πορτοσάλτε και Δημήτρης Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ προχώρησαν σε ένα απίστευτο διάλογο για τον Μίκη Θεοδωράκη που δεν εκθέτει μόνο τους ίδιους αλλά και τον ίδιο τον σταθμό, αφού λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η διάψευση.

Την αρχή έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε, επικαλούμενος τον Αλέξη Παπαχελά «που είναι της αμερικανικής σχολής» όπως είπε, «που λέει ότι όταν ακούσεις μια ιστορία από κάποιον θα πας σε άλλους πέντε να δεις αν ισχύει». «Είχε ακούσει κάποιες ιστορίες και μετά παίρνει τον Μπηθικώτση και του λέει: κ. Γρηγόρη, ο Μίκης μου είπε μια ιστορία. Και εκείνος λέει: Ποια απ’ όλες;» ανέφερε για να συμπληρώσει: «Γιατί έχει πει πολλές που τις έφτιαχνε μόνος του».

Την σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Οικονόμου, διηγούμενος ένα επεισόδιο με τον Νότη Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε κάποτε εκφράσει – σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ – στον Μίκη Θεοδωράκη τον θαυμασμό του για τον Ζακ-Υβ Κουστώ για να πάρει την απάντηση από τον μεγάλο συνθέτη ότι ήταν φίλος του και ότι είχε ταξιδέψει με το σκάφος του «Καλυψώ». «Κατά πάσα πιθανότητα δεν έγινε αυτό, έλεγε ο Νότης Παπαδόπουλος» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Οικονόμου για να καταλήξει: «Για να δείξουμε ότι είχε και αρκετό μύθο σ’ αυτά που έλεγε».

Ωστόσο μια απλή αναζήτηση στο Google τους διαψεύδει, αφού υπάρχει και φωτογραφία του Μίκη Θεοδωράκη με τον Κουστώ όταν ο τελευταίος έκανε εξερεύνηση στην Ελλάδα. Η φωτογραφία έχει δημοσιευθεί στο blog pitsirikos.net.

Ταυτόχρονα, στην ιστοσελίδα αφιερωμένη στη ιστορία του «Βρετανικού», αναφέρεται ότι ο συνθέτης ήταν μεταξύ των ανθρώπων που έκαναν κατάδυση με το υποβρύχιο σκάφος του Γάλλου εξερευνητή.

Τη φωτογραφία του μεγάλου συνθέτη με τον Κουστώ και την ιστοσελίδα που αναφέρεται στην κατάδυση του Μίκη Θεοδωράκη ανέδειξε σε ανάρτησή του στο facebook, με αφορμή το δημοσίευμα του avgi.gr, ο Αντώνης Γαλανόπουλος.