Μόσιαλος: Το άνοιγμα των σχολείων θα φέρει αύξηση κρουσμάτων

 Μόσιαλος: Το άνοιγμα των σχολείων θα φέρει αύξηση κρουσμάτων

Αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων θα φέρει το άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο.

«Θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων γιατί ανοίγουν τα σχολεία, θα κολλήσουν περισσότερα παιδιά, δεν θα είναι τόσο μεγάλη επίπτωση στα ίδια στα παιδιά, άλλα θα το μεταφέρουν στο σπίτι και το ερώτημα είναι τι γίνεται στο σπίτι; Θα είναι εμβολιασμένοι οι γονείς; Θα υπάρχουν παππούδες και γιαγιάδες;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Γιατί ο Αποστολάκης είπε τελικά όχι στον Μητσοτάκη – Το χρονικό του φιάσκο – Η νέα ανακοίνωση της Κουμουνδούρου – Μαξίμου: Δείλιασε…

Ο κ. Μόσιαλος μίλησε και για την τρίτη δόση του εμβολίου, που όπως φαίνεται θα ξεκινήσει. «Δεν υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας με τη μίξη εμβολίων για όσους έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca, είναι και θεμιτό, γιατί η αποτελεσματικότητα αυξάνει» σημείωσε.

Έχει ήδη αρχίσει ο προγραμματισμός για τους πολύ ευάλωτους και τους ανοσοκατεσταλμένους. «Δεν πρέπει να γίνει τρίτη δόση πριν τη συμπλήρωση 8 μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης, με εξαίρεση αυτούς που έκαναν πρώτοι το εμβόλιο Ιανουάριο – Φεβρουάριο» σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο.

«Τους επόμενους μήνες ο ιός μπορεί να γίνει πιο μεταδοτικός, μπορεί και να υποχωρήσει. Θα τελειώσουμε μόνο αυξηθούν πάρα πολύ τα ποσοστά των εμβολιασμένων. Στην Αγγλία 78% έχουν εμβολιαστεί πλήρως και ακόμα υπάρχει μεγάλη διασπορά γιατί το 22%, δηλαδή 14 – 15 εκατ. είναι ανεμβολίαστοι. Είναι αναμενόμενο να βλέπουμε 30.000 κρούσματα σε 15 εκατ. ανεμβολίαστους» εξήγησε.

Σχετικά Άρθρα