Ξεκίνησαν οι ανατιμήσεις στο ψωμί

 Ξεκίνησαν οι ανατιμήσεις στο ψωμί

Για το θέμα των ανατιμήσεων στο ψωμί μίλησε σήμερα, Τρίτη (31/08) ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Μιχάλης Μούσιος.

«Από τις αρχές του χρόνου άρχισαν να φαίνονται κάποιες ανατιμήσεις σε όλες τις πρώτες ύλες που φτάνουν το 30%. Το χειρότερο από όλα είναι η ηλεκτρική ενέργεια», δήλωσε στηνΕΡΤ ο πρόεδρος των Αρτοποιών.

«Η τιμή του ψωμιού και κάθε προϊόντος διαμορφώνεται ελεύθερα με ευθύνη του παραγωγού. Δεν μπορεί κανείς να καθορίσει την τιμή, ούτε η Πολιτεία», δήλωσε αναφορικά με τις διαμαρτυρίες του κόσμου ότι η τιμή του κιλού, στον Βόλο, αλλά και σε άλλες περιοχές είναι ιδιαίτερα υψηλή, φτάνοντας το 1.20 ευρώ το κιλό.

«Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν σιγά-σιγά οι ανατιμήσεις» εξήγησε ο κ. Μούσιος ο οποίος δεν παρέλειψε να πει ότι οι Έλληνες τρώνε το φθηνότερο ψωμί, συγκριτικά με πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με την Eurostat είμαστε στη 12η θέση, όσον αφορά, στην ακρίβεια στο ψωμί. «Η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat συγκρίνουν τις τιμές των σούπερ μάρκετ, δεν συγκρίνουν τις τιμές των αρτοποιιών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσιο η τιμή του κιλού στα σούπερ μάρκετ είναι 4,40€/κιλό, όταν στα αρτοποιεία κυμαίνεται στα 2,20€/κιλό. «Εμείς σαν ομοσπονδία δύο φορές τον χρόνο κάνουμε τιμοληψίες στα αρτοποιεία. Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα