“Επεισόδιο” Τσίπρα – Μητσοτάκη: Το γέλιο που “εξόργισε” τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (vid)

 “Επεισόδιο” Τσίπρα – Μητσοτάκη: Το γέλιο που “εξόργισε” τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (vid)

Ανέβηκαν οι τόνοι πριν από λίγο στη Βουλή, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε να φέρει αποδεικτικά για αυτά που έλεγε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας αντέδρασε έντονα και είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη:

  • “Αφήστε επιτέλους το αλαζονικό ύφος, κ. Μητσοτάκη. Φθάνει πια. Εδώ δεν έρχεστε ως κατήγορος αλλά ως απολογούμενος για την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων ετών στη χώρα”.

«Ο κ. Μητσοτάκης με το ύφος και τη στάση του, δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει ακόμη τίποτα. Για άλλη μια φορά επιλέγει την πεπατημένη της επικοινωνίας, της συγκάλυψης και της μετάθεσης των βαρύτατων ευθυνών του. Προσπαθούσε να μας πείσει ότι όλα έγιναν σχεδόν εξαιρετικά φέτος. Με αυτό τον τρόπο πήρε πίσω τη δημόσια συγγνώμη που μας είπε λίγες μέρες πριν» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως είναι προκλητικό επί 55 λεπτά σε αυτό το βήμα «ο κ. Μητσοτάκης να δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα» και ουσιαστικά «πήρε πίσω τη ψεύτικη συγγνώμη που είπε».

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό για απίστευτη ελαφρότητα και έλλειψη ενσυναίσθησης ενώ πίσω από όλα αυτά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ανεβαίνει σε αυτό εδώ το βήμα, χαμογελώντας. Δεν σταματήσατε να έχει το χαμόγελό σας ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σας όση ώρα μιλάγατε» ανέφερε επίσης.

Ειδικότερα είπε:

“Γιατί προκαλεί φόβο ένας πρωθυπουργός ο οποίος δεν στερείται μόνο της ικανότητας να διοικεί, αλλά στερείται και της στοιχειώδους ικανότητας να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει. Ένας πρωθυπουργός που την ώρα μιας τραγωδίας αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο και την αγωνία των άλλων. Ακόμα κι εκείνων που τον εμπιστεύτηκαν. Και γελάει, το επαναλαμβάνω, γελάει, την ώρα της μεγάλης συμφοράς. Αυτό το γέλιο σας σε απευθείας μετάδοση την ώρα της συνέντευξής σας, κύριε Μητσοτάκη, πολλαπλασίασε τον πόνο, την απόγνωση, την οργή, για την τραγωδία της φωτιάς. Δεν ξέρω αν είστε αδιάφορος επειδή δεν καταλαβαίνετε, ή δεν καταλαβαίνετε επειδή είστε αδιάφορος”.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στο εξοχικό στο Σούνιο, λέγοντας πως «η δεύτερη περιοχή είναι μία που σας είναι οικεία».

«Αναφέρομαι στο Σούνιο. Αν κινηθείτε στον δρόμο Σούνιο – Λαύριο υπάρχουν δίοδοι διαφυγής που δείχνουν στους πολίτες πώς να κινηθούν προς την θάλασσα αν προκύψει ανάγκη. Αυτά έγιναν και είχαν στόχο να προστατέψουν περιουσίες» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τις παρεμβάσεις που έγιναν για την προστασία των οικισμών.

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα και την κα Γεννηματά είπε: «επειδή θα σπεύσετε να ασκήσετε κριτική στο επιτελικό κράτος, είναι αυτό που μέχρι σήμερα απάντησε επιτυχημένα σε παράλληλες κρίσεις στον Έβρο, στον εμβολιασμό, εξασφάλισε πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Σχετικά Άρθρα