Πέθανε ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος – Συγκινητική ανάρτηση του γιου του Ηρακλή

 Πέθανε ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος – Συγκινητική ανάρτηση του γιου του Ηρακλή

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Ανέστης Βλάχος. Νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στον Ευαγγελισμό.

Έγραψε στο Facebook ο γιος του, Ηρακλής σε μια συγκινητική ανάρτηση:

«Να την προσέχεις την μαμά σε παρακαλώ εκεί που πας Πατέρα, βρες και την Σοφία μας και να με περιμένετε, σας αγαπώ όλους τόσο πολύ…
Αντίο μπαμπά… Καλό ταξίδι»…

Ο γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Η οικογένειά του, με αφορμή το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για την κατάσταση της υγείας του, ενημέρωσε μέσω Facebook και είχε γράψει:

«Σεβόμενοι το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην χώρα μας από τις εφιαλτικές συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, σε άνθρωπο, φύση και ζώα, δεν επιθυμούσαμε να επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του πατέρα και παππού μας Ανέστη Βλάχου. Πραγματικά όμως, είναι τέτοιο το ενδιαφέρον του κόσμου που τον αγαπά και τόσο μαζική η εκδήλωσή του, που μας αναγκάζει να ενημερώσουμε σχετικά».

Η ανακοίνωση της οικογένειας είχε αναφέρει:

«Ο Ανέστης Βλάχος, την Τρίτη 10 Αυγούστου, συμπληρώνει 15 ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». 15 ημέρες με αρκετές διακυμάνσεις και αρκετή καταπόνηση για εκείνον. Η ουρολοίμωξη που αρχικά τον ταλαιπωρούσε και ήταν η γενεσιουργός αιτία του πυρετού, ο οποίος ήταν ένα από τα συμπτώματα που τον οδήγησε στο νοσοκομείο, έχει αρχίσει να υποχωρεί μετά και την χορήγηση της αντιβίωσης.

Δυστυχώς όμως, η καρδιακή ανεπάρκεια η οποία έχει εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στον οργανισμό του, επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα και έτσι, την περασμένη Παρασκευή, 6 Αυγούστου, κρίθηκε από τους γιατρούς αναγκαία η υποστήριξη του με οξυγόνο. Σύμφωνα πάντοτε με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν, η καρδιακή ανεπάρκεια είναι αρκετά σοβαρή πλέον και ευθύνεται για την κακή αιμάτωση των υπολοίπων οργάνων, δημιουργώντας έτσι μία γενικότερη εξασθένηση του οργανισμού του.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες δύο με τρεις ημέρες θα είναι κρίσιμες για την έκβαση της δοκιμασίας του. Ζητούμε απ’ όλον τον υπέροχο κόσμο που τον αγαπάει και που μας έχει συγκλονίσει, όχι απλά συγκινήσει με το ενδιαφέρον του, να εντείνει τις προσευχές του.

Αντιλαμβανόμαστε πως οι μέρες είναι δύσκολες για όλους μας, προσευχόμαστε κι εμείς από την δική μας πλευρά για όλον τον κόσμο που δοκιμάζεται, που ξεριζώνεται, που αγωνιά, καθώς και γι’ αυτούς τους υπέροχους εθελοντές, που τους βλέπουμε μαζί με τους ηρωικούς μας πυροσβέστες να κρατούν την χώρα μας στα χέρια τους και που αποτελούν έμπνευση για όλους μας. Να είστε όλοι καλά και να έχετε υγεία! Με εκτίμηση, η οικογένεια».

Ο Ανέστης Βλάχος ήρθε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου – Θεάτρου Σταυράκου.

Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Η Έλλη Λαμπέτη με τον Δημήτρη Χορν πλήρωσαν το νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, ενώ, μέχρι να αναρρώσει, τον φρόντιζαν στο σπίτι τους.

Το 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Το κορίτσι με τα μαύρα», όπου ερμήνευσε έναν χαρακτηριστικό ρόλο.

Καθιερώθηκε με την ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος» κι από κει και πέρα χαρακτηρίστηκε από τον τύπο του «σκληρού» ή «κακού».

Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε με το έργο «Θάψτε τους νεκρούς» (Κυκλικό θέατρο του Τριβιζά) και συνέχισε παίζοντας σε όλα τα είδη, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Το 1994, μετά από απουσία πολλών χρόνων, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Αυτόπτης μάρτυρας».

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Γαρίτση. Έχουν μαζί μια κόρη, την Έλλη Βλάχου, δημοσιογράφο και φιλόλογο. Από τον πρώτο του γάμο με την τραγουδίστρια Αναστασία Παπανδρώνη, έχει ένα γιο, τον Ηρακλή Βλάχο, από τον οποίον απέκτησε έναν εγγονό, τον Ανέστη Βλάχο Junior, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του παππού του, απολαμβάνοντας καλλιτεχνικές επιτυχίες, ενώ είναι και ανερχόμενος πολιτικός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι κουμπάροι με τον Νίκο Ξανθόπουλο (τον πάντρεψε ο Ξανθόπουλος και βάπτισε τον γιό του) και αχώριστος φίλος, όπως και με τον αείμνηστο Γιώργο Φούντα.

Είχε τιμηθεί με τα εξής διεθνή βραβεία:

  • Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Τιμητική διάκριση για την προσφορά του στον Ελληνικό Κινηματογράφο.
  • Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του Θέου Δήμου «Κιέριον».
  • Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονικής – Τιμητική Διάκριση για την ερμηνεία του στην ταινια του Πάνου Γλυκοφρύδη «Λάμψη στα μάτια».
  • Διεθνές Φεστιβάλ Τυνησίας – Τιμητική Διάκριση για την ερμηνεία του στην ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος».
  • Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου – Χρυσή Άρκτος για την ερμηνεία του στην ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος».

Σχετικά Άρθρα