O γάμος της χλιδής στη Νιγηρία που μαστίζεται από την πείνα και τον κοροναϊό- Παντρεύτηκε ο γιός του προέδρου Μπουχάρι την κόρη θρησκευτικού ηγέτη

 O γάμος της χλιδής στη Νιγηρία που μαστίζεται από την πείνα και τον κοροναϊό- Παντρεύτηκε ο γιός του προέδρου Μπουχάρι την κόρη θρησκευτικού ηγέτη

Ιδιωτικά αεροσκάφη γέμισαν τον διάδρομο του αεροδρομίου στη βόρεια πόλη της Νιγηρίας, Κάνο, καθώς μέλη της ελίτ της Νιγηρίας και των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Δυτικής Αφρικής έσπευσαν για τον γάμο του γιου του προέδρου και της κόρης ενός εξέχοντος θρησκευτικού και παραδοσιακού ηγέτη.

Ο γάμος του Yusuf Buhari με τη Zahra Nasir Bayero είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα διασημοτήτων της Νιγηρίας της χρονιάς.

Χιλιάδες παρακολούθησαν την εκδήλωση στο παλάτι του Εμίρη του Μπίτσι, μια πόλη στην πολιτεία Κάνο.

Ένας ιστορικός είπε στο BBC ότι ένας γάμος μεταξύ προεδρικών και βασιλικών οικογενειών ήταν άνευ προηγουμένου στη Νιγηρία.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι γιορτές συνεχίστηκαν το Σάββατο, όταν ο πατέρας της νύφης Nasir Ado Bayero στέφθηκε επίσημα ως εμίρης του Bichi. Ο αδελφός του είναι ο εμίρης του Κάνο, ένας από τους πιο σημαντικούς ισλαμιστές ηγέτες της Νιγηρίας.

Ο Εμίρης του Μπίτσι που κατέχει το προσωπικό του γραφείου
Γιουσούφ Μπουχάρι
Φωτό Wraith Studios

Υπάρχουν κάποιες αναφορές ότι 100 ιδιωτικά αεροσκάφη πέταξαν για την περίσταση, ένας αξιωματούχος του αεροδρομίου είπε στο BBC ότι στην πραγματικότητα ήταν λιγότερα από 50.

Ωστόσο, οι εορταστικές εκδηλώσεις μειώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Πολλοί από τους καλεσμένους φορούσαν μάσκες προσώπου, με τη Νιγηρία να αγωνίζεται επί του παρόντος να περιορίσει την έξαρση των περιπτώσεων.

Ο πρόεδρος Μουχάμαντου Μπουχάρι και ο γιος του Γιουσούφ
Φωτό Femi Adesina

Πηγή: BBCnews

Σχετικά Άρθρα