Νέα φωτιά στην Εύβοια έξω από τις Πετριές – Πνέουν ισχυροί άνεμοι

 Νέα φωτιά στην Εύβοια έξω από τις Πετριές – Πνέουν ισχυροί άνεμοι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει στο νότιο τμήμα της Εύβοιας, την ώρα που η «μάχη» με τις φλόγες στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζεται και ενώ οι κάτοικοι μετρούν τις «πληγές» τους από τον πύρινο εφιάλτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η νέα πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στις Πετριές. Αυτή την ώρα επιχειρούν 12 οχήματα με 24 πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση, στο ίδιο σημείο που είχε ξεσπάσει πριν δύο ημέρες από κεραυνό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evima.gr. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, από Μολδαβία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης και στην Πάρνηθα, αλλά και στη Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και στη Γορτυνία Αρκαδίας.

Σχετικά Άρθρα