Δανία: Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς

 Δανία: Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς

Αίρεται το μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Δανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου, το υπουργείο μεταφορών της σκανδιναβικής χώρας.

Τα ΜΜΜ ήταν το τελευταίο από τα μέρη όπου απαιτούνταν ακόμα η χρήση μάσκας, για την προστασία από τον κορονοϊό στη χώρα.  «Είμαστε τώρα σε μία κατάσταση όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, και επιστρέφουμε σε μια πιο κανονική καθημερινότητα. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να πούμε “αντίο” στις μάσκες στα λεωφορεία, στα τρένα και στο μετρό», δήλωσε ο Δανός υπουργός Μεταφορών, Μπένι Ένγκελμπρεχτ.

Η χρήση της μάσκας, ως υποχρεωτικό μέτρο πρόληψης της πανδημίας, τέθηκε σε ισχύ στις 22 Αυγούστου 2020, και αναμένεται να καταργηθεί το Σάββατο, 14 Αυγούστου. Η σκανδιναβική χώρα, με πληθυσμό 5,8 εκατομμύρια κατοίκους καταγράφει περίπου 1.000 μολύνσεις καθημερινά. Την Τετάρτη, 11 Αυγούστου, οι υγειονομικές αρχές χαλάρωσαν τις συστάσεις κοινωνικής απόστασης, λόγω του σημαντικού αριθμού εμβολιασμένων κατοίκων (άνω του 60% του πληθυσμού).

«Έχουμε τώρα έναν καλό έλεγχο της μόλυνσης σε όλη την κοινωνία, επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν αποδεχθεί την προσφορά εμβολιασμού. Κατά συνέπεια, μπορούμε να προσαρμόσουμε τις προληπτικές συστάσεις με τρόπο ώστε οι πολίτες να μπορούν να διατηρήσουν μια κανονική καθημερινότητα, τηρώντας παράλληλα την αρχή της πρόληψης», εξήγησε η αναπληρώτρια διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας, Χελένε Μπλίστεντ Προμπστ. Η χρήση της μάσκας παραμένει ωστόσο σε ισχύ στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια της χώρας, όπου εφαρμόζονται οι διεθνείς κανόνες αεροπορικών μεταφορών.

Σχετικά Άρθρα