“Λεπτή σχοινοβασία Μητσοτάκη” – Αποφάσεις σε δεύτερο χρόνο για Χαρδαλιά, Χρυσοχοΐδη με μίνι ανασχηματισμό ενόψει

 “Λεπτή σχοινοβασία Μητσοτάκη” – Αποφάσεις σε δεύτερο χρόνο για Χαρδαλιά, Χρυσοχοΐδη με μίνι ανασχηματισμό ενόψει

Η σημερινή συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού περιγράφεται από κυβερνητικά στελέχη ως  μια λεπτή σχοινοβασία, ενδεικτική της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει καλούμενος να επιμερίσει δημόσια ευθύνες και να δείξει την έξοδο σε υπουργούς που ήταν  επιλογές του με σημειολογία.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ο μεν Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως ένα στιβαρό άνοιγμα στην κεντροαριστερά και ο Νίκος Χαρδαλιάς ως ο επιτυχημένος δήμαρχος, που χαίρει διακομματικής αναγνώρισης στον Βύρωνα για τις δράσεις του για την προστασία του Υμηττού και έφερε σε πέρας το βαρύ φορτίο της διαχείρισης της πανδημίας. Θα μπορούσε να διασωθεί εις εκ των δύο; Ή θα λυθεί ως Γόρδιος δεσμός;

Δύο χαρτοφυλάκια με ειδικό βάρος θα πληρωθούν με δύο απλές αντικαταστάσεις; Ή οι καραμπολες θα φέρουν και μίνι ανασχηματισμό; Αρκετοί πάντως εντός ΝΔ θυμήθηκαν ότι και άλλα δεξιά στελέχη επέδειξαν έργο στο υπουργείο Προ.Πο. (βλ. Κικίλιας ανέφεραν ενδεικτικά), οπότε δεν έχει την… αυθεντία ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πιθανός αντικαταστάτης του Νίκου Χαρδαλιά θα πρέπει να είναι κάποιος με μεγάλη τριβή ήδη στην διαχείριση της πανδημίας, καθώς δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου για… προσαρμογή, εξηγούσαν άλλα γαλάζια στελέχη.

Γι’ αυτό και οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη προεξοφλούν ότι “δεν θα διώξει κανέναν από τηλεοράσεως”. Αντίθετα παραπέμπουν σε δεύτερο χρόνο τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Θα επιμείνει στην αντικειμενική ευθύνη που έχει αναλάβει ο ίδιος. Η εξειδίκευση θα ακολουθήσει μετά την κρίση. Τώρα ακόμη παλεύουν με τις φλόγες” ανέφερε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις στενός συνομιλητής του πρωθυπουργού.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου επιθυμεί μετά από αυτή την συνέντευξη τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει βγει στο προσκήνιο ξανά με ρεαλιστικές λύσεις, με την σχέση αλήθειας και λογοδοσίας με τους ψηφοφόρους, που όπως υπογραμμίζουν είναι τα ισχυρά χαρτιά του απέναντι στον ιδεολογικό του αντίπαλο. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει περί τις 15-17 ερωτήσεις. Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον πάντως είναι ζωηρό καθώς έχουν ήδη διαπιστευθεί 48 πολιτικοί συντάκτες, που θα προσέλθουν στην γραμματεία τύπου με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή θα υποβληθούν σε εργαστηριακό τεστ.

Σχετικά Άρθρα