Πώς μπήκαν οι πυρκαγιές στην Αχαΐα

 Πώς μπήκαν οι πυρκαγιές στην Αχαΐα

Οι Αρχές ερευνούν τα αίτια των πυρκαγιών στην Αχαΐα, αλλά φαίνεται ότι ήδη υπάρχουν στοιχεία.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η φωτιά στην Ελεκίστρα της Αχαΐας ξεκίνησε από αναμμένο τσιγάρο με αποτέλεσμα να καούν σπίτια, ελαιώνες, στάβλοι και ζώα. Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε κεντρικό δρόμο – κοντά στο κοιμητήριο της περιοχής – και περίπου 500 μέτρα από σπίτι. Σύμφωνα με μαρτυρία του ιδιοκτήτη, την ώρα που είχε επιστρέψει από τα ψώνια της ημέρας, άκουσε έναν θόρυβο και αμέσως είδε τις φλόγες. Επιχείρησε με τη σβήσει μόνος του, όμως επεκτάθηκε γρήγορα.

Ανατροπή: Νέες οδηγίες στους πλήρως εμβολιασμένους μετά από επαφή με κρούσμα – Τι ισχύει με την τρίτη δόση

Η φωτιά που ξεκίνησε από τη Ζήρια και επεκτάθηκε σε όλη την περιοχή, προκλήθηκε πιθανώς από αναζωπύρωση προηγούμενης πυρκαγιάς που είχε τεθεί υπό έλεγχο προ δύο ημερών. 

Η πυρκαγιά στη Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου ξεκίνησε πιθανότατα από εμπρησμό. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, προσήχθη νεαρός κάτοικος, ωστόσο είχε άλλοθι και αφέθηκε ελεύθερος. Στο στόχαστρο των Αρχών, βρίσκεται και ένα ακόμα άτομο, το οποίο αναζητείται. Πρόκειται για ηλικιωμένο που έχει κτηματικές διαφορές με συντοπίτη του.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στον Ριγανόκαμπο βρέθηκαν προσανάμματα – ξερά χόρτα εμποτισμένα με εύφλεκτο υλικό – κοντά σε στρατιωτική μονάδα.