Χρυσοχοΐδης: Πολύ βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς

 Χρυσοχοΐδης: Πολύ βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς

Για «πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς» σήμερα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της πυρκαγιάς. «Κατορθώσαμε να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Την περιορίσαμε στα χθεσινά της όρια και είμαστε βέβαιοι πως με τη μάχη που δίνεται θα περιοριστεί περαιτέρω», είπε.

«Κατορθώθηκε χθες βράδυ να δοθεί στην κυκλοφορία η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Πατρών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αφού πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις διασφάλισαν τη μετακίνηση των οδηγών, κυρίως στις σήραγγες, όπου η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω του καπνού», προσέθεσε ο υπουργός.

Συνεχίζεται η κατάσβεση

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν συνεχείς ρίψεις στο πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Αναφερόμενος στις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι σήμερα επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα.

Όπως είπε, ενισχύθηκαν δυναμικά οι δυνάμεις της αεροπυρόσβεσης με 7 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη ενώ στην περιοχή βρίσκεται από χθες κλιμάκιο της ΔΑΕΕ και σε συνεργασία με κλιμάκιο της Ασφάλειας της ΕΛΑΣ «πραγματοποιούν επισταμένη έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνοψίζοντας την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, υποστήριξε ότι χθες ήταν άμεση σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος, αναφερόμενος στους πολίτες που υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους, σημείωσε: «Η σκέψη μας είναι με τους συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους. Σε κάθε περίπτωση είναι εκατοντάδες οι περιουσίες που διασώθηκαν στη σώμα με σώμα μάχη των πυροσβεστών μας με τη φωτιά στους οικισμούς, ανάμεσα στις κατοικίες, σε όλη περιοχή. Είμαστε εδώ, είμαστε σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο, να διαχειριστούμε κάθε κρίση και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας σε κάθε ανάγκη».

Σχετικά Άρθρα