Στη Γ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη το βραβείο 2021 Hellenism Award της AHEPA

 Στη Γ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη το βραβείο 2021 Hellenism Award της AHEPA

Την «άυλη κληρονομιά» της επετειακής χρονιάς, δηλαδή την ανάπτυξη μιας διαφορετικής κουλτούρας στο πως προσεγγίζουμε το παρελθόν μας και το μέλλον μας ανέπτυξε στην ομιλία της στο 99ο Ανώτατο Συνέδριο της AHEPA η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, με την οποία ξεκίνησε η εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, απονεμήθηκε το 2021 Hellenism Award, το οποίο είναι αφιερωμένο στη διαρκή προώθηση του Ελληνισμού και την προβολή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

«Η τιμή που αισθάνομαι είναι πολύ ιδιαίτερη», τόνισε η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, ακριβώς γιατί το βραβείο αυτό προέρχεται από την ιστορική, μαζική και αυτοδύναμη ομογενειακή οργάνωση που καλύπτει ένα σημαντικό μέρος της ανά τον κόσμο διασποράς μας. Από ανθρώπους που προάγουν τα ελληνικά θέματα ανά την υφήλιο, υποστηρίζουν τις αξίες που συνδέονται με τη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού όπως η ανθρωπιά, η ελευθερία και η Δημοκρατία, και έχουν να επιδείξουν ένα αξιομνημόνευτο φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο επί 99 χρόνια. Διατηρούν, έτσι, ζωντανό, φωτεινό και ενεργό τον δεσμό του απόδημου ελληνισμού στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ευρώπη με την πατρίδα και έχουν κερδίσει τον αμέριστο θαυμασμό και την εκτίμηση όλων μας. Παράλληλα, κρατούν φωτεινό και λαμπερό τον φάρο του Ελληνισμού, της Ελληνικότητας και Ορθοδοξίας στις κοινωνίες που έχουν ενταχθεί, ζουν και διαπρέπουν».

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» συνέδεσε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, με την ενδυνάμωση και την άνοδο της ομογένειας στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλον τον κόσμο.
«Σήμερα, καλούμαστε να αναδείξουμε και να προβάλουμε τα στοιχεία εκείνα που μας επέτρεψαν να προοδεύσουμε, να καινοτομήσουμε και να πρωτοπορήσουμε. Και να αφήσουμε στην άκρη όλα όσα μας κράτησαν πίσω ή μας καθήλωσαν, όλα εκείνα τα στοιχεία που αποτέλεσαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την άνθιση των δημιουργικών μας δυνάμεων. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της επετειακής χρονιάς», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα