Νέο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον: Έρχεται τον Οκτώβριο

 Νέο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον: Έρχεται τον Οκτώβριο

Τον προσεχή Οκτώβριο θα ανοίξει η πλατφόρμα του νέου «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για την ενεργειακή αναβάθμιση, το οποίο θα αφορά περισσότερες από 50.000 κατοικίες, ενώ σε ξεχωριστή κατηγορία με προυπολογισμό 100 εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούν να εντάσσονται στο πρόγραμμα τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τον Οκτώβριο, ενώ θα αναπτυχθεί, θα λειτουργεί και θα συντηρείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) μέσω προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο προυπολογισμού 19,8 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προβλέπεται σε σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του Κτηματολογίου.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά για χρονικό διάστημα ενός μήνα από την καθορισμένη ημερομηνία έναρξης και θα είναι ταυτόχρονη σε όλη την επικράτεια.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 632 εκατομμύρια ευρώ (εκ των οποίων τα 100 εκ. θα διατεθούν σε ευάλωτα νοικοκυριά) και μαζί με τη μόχλευση εκτιμάται ότι θα κινητοποιηθούν κεφάλαια πάνω από 1 δισ. ευρώ. Η μέση εκτιμώμενη επιδότηση ανέρχεται στο 62% της συνολικής δαπάνης, ενώ στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση περισσότερων κατοικιών σε ποσοστό 38% συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος.

Το νέο «Εξοικονομώ» παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου και τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργο Στασινό.

Σχετικά Άρθρα