Το σκεπτικό για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη – “Μπορεί να τελέσει και νέα εγκλήματα”

 Το σκεπτικό για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη – “Μπορεί να τελέσει και νέα εγκλήματα”

Ως «ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων» αν παραμείνει ελεύθερος έκριναν τον γνωστό ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη ανακρίτρια και εισαγγελέας συναποφασίζοντας για το λόγο αυτό να τον κρίνουν προφυλακιστέο.

Οι δικαστές διατύπωσαν την άποψη ότι ο γνωστός ηθοποιός λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, από το 2008 έως το 2014. Φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος που είχε ασκώντας εξουσία και προχωρώντας σε αυτές τις πράξεις σε βάρος των θυμάτων του. Ο ίδιος ωστόσο το αρνείται, δίνοντας μάχη για να μην προφυλακιστεί για τα αδικήματα που κατηγορείται. Έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, που φέρεται ότι διέπραξε σε βάρος τριών γυναικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στα επαγγελματικά του και να επαναλάβει τα αδικήματα. Επιπλέον, στο σκεπτικό των δικαστών αναφέρεται και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, καθώς φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών.

Σχετικά Άρθρα