Μeteo για Σταμάτα: Επικίνδυνες οι επόμενες ώρες, ενισχύονται οι άνεμοι (εικόνες)

 Μeteo για Σταμάτα: Επικίνδυνες οι επόμενες ώρες, ενισχύονται οι άνεμοι (εικόνες)

Σύμφωνα με το meteo, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην Σταμάτα αναμένεται να επιδεινωθούν, ενώ η διαθέσιμη καύσιμη ύλη της περιοχής βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ευφλεκτότητας.

Λόγω των δυνατών ανέμων (4-5 Bf) που πνέουν στην περιοχή, ο καπνός από την πυρκαγιά κινείται πάνω από το λεκανοπέδιο της Αττικής, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται από τις κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – meteo.gr.

Με βάση τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ – meteo.gr, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ, οπότε και η ένταση των Β/ΒΑ θα φτάσει τα 6 Bf (Εικόνα 2).

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η διαθέσιμη καύσιμη ύλη της περιοχής βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ευφλεκτότητας, όπως αυτή εκτιμάται με βάση το περιοχόμενο της υγρασίας της.

Τέλος, είναι σημαντικό να επισημανθεί πως με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το ΕΑΑ – meteo.gr, η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δασική έκταση, πολύ κοντά σε ζώνη μίξης με αστικές περιοχές.

Σχετικά Άρθρα