Οργή στην Αλόννησο για τη θανάτωση του Κωστή: “Δολοφονία από πρόθεση”

 Οργή στην Αλόννησο για τη θανάτωση του Κωστή: “Δολοφονία από πρόθεση”

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Αλοννήσου στην είδηση του θανάτου του αγαπημένου τους «Κωστή». Η νεαρή φώκια που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ήταν η μασκότ του νησιού θανατώθηκε από άγνωστο προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των ντόπιων κατοίκων καθώς είχε αναδειχτεί σε ατραξιόν της Αλοννήσου.

Ο φιλικός χαρακτήρας προς τον άνθρωπο είχε κάνει τη μικρή φώκια ξεχωριστή. Πολλές φορές έδινε σάλτο και ανέβαινε στην πρύμνη των ταχυπλόων ή των ιστιοπλοϊκών για να ξεκουραστεί ή να κοιμηθεί, έβγαινε στην παραλία για να αρπάξει κανένα ψαράκι από τους κατοίκους και δέχονταν να την χαϊδέψουν. Κάθε μέρα σύχναζε στο λιμάνι της Αλοννήσου και την περίμεναν μικροί και μεγάλοι για να την ταΐσουν και να την φωτογραφήσουν.

Πάτρα: Αυτοκτόνησε 81χρονος και δύο ώρες μετά πέθανε ο αδελφός του

Μετά τη δοκιμασία της Καρολάιν

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Δεν περιμέναμε ποτέ πως κάποιος θα βλάψει αυτό το πλάσμα και μάλιστα με αυτό τον δολοφονικό τρόπο. Είναι ατιμωτικό για το νησί μας και γενικά για την τοπική κοινωνία μας που τους τελευταίους μήνες έχει δοκιμαστεί όπως γνωρίζετε καλά και με την υπόθεση της Καρολάιν», δήλωσε στο ethnos.gr ο Κώστας Μαυρίκης, ο άνθρωπος που μαζί με τον πατέρα του ανακάλυψαν και ανέδειξαν το περίφημο ναυάγιο της Αλοννήσου.

0999.jpg

Ηταν χαρά Θεού…

Οπως τόνισε ο Κώστας Μαυρίκης το όνομα «Κωστής» δόθηκε στη μικρή φώκια από κάποιον που την βρήκε και την έσωσε όταν ήταν λίγων ημερών: «Διέσωσε κάποιος τη φώκια. Λέγονταν Κώστας και πήρε το όνομα του. Αυτή η φώκια ήταν περίπου 12-14 μηνών. Από τότε ο Κωστής έμενε κοντά στους ανθρώπους. Εδώ ήταν το σπίτι του Κωστή. Ετρωγε ψαράκια, ήταν φιλικός με τους ανθρώπους. Ήταν ένα πανέμορφο πλάσμα χαρά Θεού. Εδώ όλοι είμαστε στεναχωρημένοι και οργισμένοι. Ακόμα και οι ψαράδες που παραδοσιακά λέγεται πως οι φώκιες τους κάνουν ζημιά είναι σε έξαλλη κατάσταση. Είναι οργισμένοι. Ειδικά όταν είδαμε το ζώο σκοτωμένο πόνεσε η ψυχή μας. Μακάρι να βρεθεί ο δράστης και να μην έχουμε ξανά τέτοιο περιστατικό όχι μόνο στο νησί μας αλλά πουθενά σε όλη την Ελλάδα».

Καθαρή δολοφονία

«Ο τρόπος που θανατώθηκε η φώκια δείχνει καθαρή πρόθεση να σκοτώσει το ζώο. Δεν υπάρχουν σημάδια άμυνας από άνθρωπο, δηλαδή, πάνω στη βέργα δεν υπήρχε σχοινί που να δείξει κάποιος ας το πούμε αμύνθηκε επειδή φοβήθηκε και χτύπησε το ζώο. Αυτό που έκανε είναι καθαρή δολοφονία. Το γεγονός πως ήταν σκέτη η βέργα και μάλιστα από πάνω προς τα κάτω βεβαιώνει την πρόθεση του δράστη να σκοτώσει το ζώο και ξεκάθαρα το χτύπησε πάνω από σκάφος», συμπλήρωσε ο Κώστας Μαυρίκης.

Μήνυση προς παντώς υπευθύνου κατέθεσε η ΜΟm:  Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό…”

Πηγή: ethnos.gr