Αποφάσεις αύριο για την αύξηση στον κατώτατο μισθό – Τα σενάρια

 Αποφάσεις αύριο για την αύξηση στον κατώτατο μισθό – Τα σενάρια

Στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αύριο θα παρθούν οι αποφάσεις για το ύψος του κατώτατου μισθού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι «με βάση όσα προβλέπει ο νόμος, οι κοινωνικοί εταίροι τοποθετήθηκαν. Και οι μικρομεσαίοι, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΒΕ, τάσσονται υπέρ του «παγώματος» του μισθού επειδή έχει μεσολαβήσει μια ύφεση 8,2% πέρυσι.

Η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ μιας αύξησης από τα 650 ευρώ στα 751 ευρώ για λόγους στήριξης των εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει σταθμίσει όλα τα δεδομένα, βλέπει και τι έχει μεσολαβήσει και την προοπτική της οικονομίας και θα κινηθεί με έναν τρόπο συνετό και δίκαιο», σημείωσε. 

Την ίδια ώρα σενάρια κάνουν λόγο για αύξηση του μισθού κατά 2%, το αν θα γίνει αυτό ή όχι, μένει να το δούμε αύριο. Η σχετική συζήτηση, πάντως, έχει αναμφίβολα και πολιτικό ενδιαφέρον καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη εξαγγείλει πως με μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 800 ευρώ.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι νέες κατηγορίες εργαζομένων που παίρνουν σειρά

«Διπλασιάστηκε ο ρυθμός απονομής των συντάξεων»

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, υποστήριξε πως έχει διπλασιαστεί ο ρυθμός απονομής τους. Συγκεκριμένα, επε πως το καλοκαίρι του 2019 έβγαιναν 10.000-11.000 συντάξεις τον μήνα και τώρα έχουν φτάσει στις 20.000.

Στόχος είναι σε 3-4 μήνες να βγαίνουν 30.000 το μήνα. Επίσης σημείωσε ότι την Πέμπτη 29 Ιουλίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του του το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα προσπαθεί να δίνει απαντήσεις στους πολίτες.

«Για πιο εξειδικευμένες απαντήσεις θα λειτουργούν υποστηρικτικά γραφεία στους οργανισμούς του υπουργείου», είπε, ενώ σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί τον Σεπτέμβριο.