Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός στα νοσοκομεία της Αττικής – Εντολή να ανοίξουν ξανά κλίνες covid για το τέταρτο κύμα

 Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός στα νοσοκομεία της Αττικής – Εντολή να ανοίξουν ξανά κλίνες covid για το τέταρτο κύμα

Σε φάση προετοιμασίας για το τέταρτο κύμα του κοροναϊού εισέρχεται το ΕΣΥ.

Oι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες έστω κι αν οι διασωληνώσεις είναι περιορισμένες και γι αυτό το λόγο οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) έδωσαν εντολή να αυξηθούν οι κλίνες covid στα νοσοκομεία.

Χαρακτηριστικό είναι σύμφωνα με τις καταγραφές της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, ότι την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε αύξηση των εισαγωγών κατά 70%, με τον κυλιόμενο μέσο όρο νέων εισαγωγών του 7ημέρου να ανέρχεται στις 129 εισαγωγές ανά ημέρα και το συνολικό αριθμό των νοσηλευόμενων να ξεπερνά μετά από πολλές εβδομάδες και πάλι τους 1000 συνολικά στην επικράτεια.

Δεν έχει σταλεί στα ΚΕΠ η εγκύκλιος για το voucher των 150 ευρώ – “Διώχνουμε τον κόσμο” λένε οι εργαζόμενοι

Οι λιγότερες διασωληνώσεις σε αυτό το κύμα, που οφείλονται στους εμβολιασμούς, οδήγησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο να ξεκινήσει να ανοίγει ξανά τις απλές κλίνες covid σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, ενώ ακολουθούν και οι ΜΕΘ.

Εξάλλου το προηγούμενο διάστημα που οι εισαγωγές αλλά και οι νοσηλείες στις ΜΕΘ είχαν μειωθεί, οι κλίνες είχαν επιστραφεί στην κανονική λειτουργία των νοσοκομείων, καθώς είχαν μεταχρονολογηθεί και πολλές άλλες ιατρικές ανάγκες των ασθενών.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι δόθηκε κατ’ επείγουσα εντολή στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να οργανώσουν το άνοιγμα των κλινών covid, ανάλογα με τη δική τους κρίση αλλά και τη δυνατότητα που έχει το κάθε νοσοκομείο.

Και βέβαια σε αυτή τη φάση η δυσκολία είναι ότι διανύουμε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών και μεγάλο μέρος του προσωπικού απουσιάζει σε άδεια. Γεγονός που δυσκολεύει την οργάνωση του συστήματος.  

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βαρύτητα θα δοθεί και πάλι στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής που είχαν σηκώσει και στα προηγούμενα κύματα όλο το βάρος των περιστατικών του κορονοϊού.

Ο Ευαγγελισμός, το Σωτηρία, το Αττικόν, το Λαϊκό είναι από τα πρώτα νοσοκομεία που οργανώνονται ξανά για το νέο κύμα της πανδημίας, αφού οι ειδικοί ανησυχούν ότι το επόμενο διάστημα μπορεί ο ιός να μας εκπλήξει για άλλη μία φορά δυσάρεστα.