Τσίπρας από Μύκονο: Παταγώδης αποτυχία το lockdown- Πελώνη: Eπαναλαμβάνει λόγια του αέρα

 Τσίπρας από Μύκονο: Παταγώδης αποτυχία το lockdown- Πελώνη: Eπαναλαμβάνει λόγια του αέρα

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης δια της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη προκάλεσε η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στη Μύκονο και η αυστηρή κριτική που άσκησε για ολέθρια λάθη στη διαχείριση της πανδημίας.

«Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει από την αρχή της πανδημίας το ίδιο ποίημα. Μονίμως προβλέπει μια καταστροφή που δεν έρχεται» τονίζει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφορικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Μύκονο και προσθέτει «Περιοδεύει στο νησί των ανέμων, επαναλαμβάνοντας λόγια του αέρα».

Η κ. Πελώνη καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξηγήσει «πώς ενώ τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς και σε συγκεκριμένες ομάδες, τώρα ανακάλυψε την …προαιρετική υποχρεωτικότητα και δεν ψηφίζει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή».

«Η νέα θέση του, δεν μας εκπλήσσει. Γιατί αυτός είναι. Και όσο κι αν θέλει να το κρύψει, στην υπόθεση των εμβολιασμών, κάνει κουμάντο ο κ. Πολάκης» καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Η Μύκονος είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα όμως φέτος, είναι και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας και τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Μυκόνου.
Συνεχίζοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει και φέτος ακριβώς τα ίδια λάθη που έκανε και πέρυσι: Άνοιξε χωρίς αυστηρά υγειονομικά μέτρα τις πύλες εισόδου της χώρας. Άνοιξε χωρίς μαζικό τέστινγκ και ιχνηλάτηση. Άνοιξε χωρίς να ενισχύσει τις τοπικές μονάδες Υγείας, τα κέντρα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς. Άνοιξε χωρίς να φροντίσει καν για ξενοδοχεία καραντίνας στους τουριστικούς προορισμούς. Αντί για όλα αυτά, συνέχισε να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες με τα self tests, στους επιχειρηματίες, στις ναυτιλιακές εταιρείες. Την ευθύνη πάντοτε δηλαδή οπουδήποτε αλλού, εκτός από την κυβέρνηση»
Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε την κυβέρνηση «να σοβαρευτεί» και υποστήριξε: «Ο τουρισμός αλλά και η δημόσια Υγεία είναι πολύ σοβαρά θέματα. Την καλούμε έστω και τώρα να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς, να κάνει εκτεταμένο τέστινγκ και ιχνηλάτηση, να δημιουργήσει έστω και τώρα ξενοδοχεία καραντίνας. Την καλούμε, όμως, ταυτόχρονα, μετά το μίνι lockdown στη Μύκονο, που δίνει πολύ αρνητικό σήμα για κάθε προορισμό και για τον ελληνικό τουρισμό, να προχωρήσει σε μία επιθετική καμπάνια προκειμένου να ξαναδώσει το σήμα, ότι οι διακοπές στα ελληνικά νησιά είναι ασφαλείς υγειονομικά διακοπές».

Σχετικά Άρθρα