Μύκονος: “Σήμα” Χαρδαλιά για άρση των περιορισμών εν μέσω πιέσεων

 Μύκονος: “Σήμα” Χαρδαλιά για άρση των περιορισμών εν μέσω πιέσεων

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επίσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την μετάλλαξη Δέλτα, κατά την απογευματινή ενημέρωση, αναφέρθηκε στο θέμα με τα περιοριστικά μέτρα στην Μύκονο. Η επίσημη ενημέρωση αναφέρεται πως τα μέτρα λήγουν την Δευτέρα και μέχρι τότε η κυβέρνηση θα αξιολογήσει τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ωστόσο, η καθηγήτρια κ. Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για μικρή ύφεση, κάτι που πιθανώς προειδεάζει για άρση των μέτρων εάν δεν υπάρξει κάποια νέα επιδείνωση.
Για τη Μύκονο τόνισε πως τα δεδομένα δείχνουν μικρή τάση μείωσης, αλλά η κατάσταση ακόμη είναι κρίσιμη. Νέες συρροές είπε πως δεν υπάρχουν κι έτσι φαίνεται πως το μίνι lockdown έφερε αποτέλεσμα.
Τόνισε στην συνέχεια πως τα μέτρα στη Μύκονο θα ισχύουν κανονικά μέχρι και την προσεχή Δευτέρα και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα ανακοινωθεί αν θα παραταθούν ή όχι.
Στην συνέχεια ανακοίνωσε κι επίσημα πως πλέον οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε δύο τεστ κοροναϊού την εβδομάδα.

Οι πληροφορίες θέλουν, πάντως, την κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα ανήσυχη από τις πιέσεις που δέχεται από τοπικούς επιχειρηματίες αλλά και μεγάλους ξένους tour operators, καθώς το μερικό lockdown στον εμβληματικό προορισμό του ελληνικού τουρισμού έχει προκαλέσει αρνητικό αντίκτυπο διεθνώς. Ως πιθανότερη, ως εκ τούτου, προβάλλει η εκδοχή της άρσης των μέτρων από την Δευτέρα, ενώ την ίδια ώρα ανεβαίνουν επίπεδο κινδύνου -από το “κίτρινο” στο “πορτοκαλί”- και άλλα δημοφιλή νησιά.