Ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς τον Αύγουστο

 Ο  μεγάλος φόβος της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος κατά παράδοση είναι μήνας των διακοπών και στην κυβέρνηση φοβούνται ότι θα μειωθεί ο αριθμός όσων έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Να μην αναβάλλουν τα προγραμματισμένα ραντεβού τους για εμβολιασμό κατά την περίοδο του Αύγουστου, κάλεσε σήμερα τους πολίτες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι σκοπός είναι μέχρι τέλος Αύγουστου να έχει επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού στην επικράτεια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τον Αγ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους γίνεται προσπάθεια ευαισθητοποίησης για να επιταχυνθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Εμβολιασμός ανηλίκων: Διαφωνίες στην επιτροπή

Επικαλούμενος τις ανησυχίες των επιστημόνων για τη αύξηση των κρουσμάτων και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός, είναι απαραίτητη.

Σημείωσε, επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ένα πιο ξεκάθαρο πλάνο στρατηγικής και πιο σαφείς κανόνες για εμβολιασμένους ή μη εμβολιασμένους σε ότι αφορά την διασκέδαση και τις μετακινήσεις.

Σχετικά Άρθρα