Φουντώνουν οι φήμες για άρση των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο- Tακτική ακορντεόν λόγω αντιδράσεων

 Φουντώνουν οι φήμες για άρση των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο- Tακτική ακορντεόν λόγω αντιδράσεων

Αρση των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο από την προσεχή Δευτέρα εξετάζουν στην κυβέρνηση αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Εκεί θα εξεταστεί η πορεία της πανδημίας στο νησί και θα αξιολογηθούν όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία. Αν τα στοιχεία αυτά, δείξουν βελτίωση ή σταθεροποίηση, τότε οι απαγορεύσεις θα πάψουν να ισχύουν από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου.

Παπαευαγγέλου: Η μετάλλαξη Δέλτα είναι παντού στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι από το Σάββατο 17 Ιουλίου η Μύκονος βρίσκεται σε «καθεστώς περιορισμών» λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν στην περιοχή, προκαλώντας ανησυχία. Συγκεκριμένα ισχύει έως και τη Δευτέρα 26 Ιουλίου η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 έως και τις 5 τα ξημερώματα, όπως και η απαγόρευση της μουσικής στα μαγαζιά όλο το 24ωρο, ενώ έχουν ανακοινωθεί και τσουχτερά πρόστιμα σε όσους κάνουν εκδηλώσεις σε ιδιωτικούς και μη επαγγελματικούς χώρους με παρουσία πάνω από 20 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών της εστίασης, της διασκέδασης και του τουρισμού ήταν έντονες για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τη μουσική καθώς έκαναν λόγο για κίνδυνο πολλών ακυρώσεων στις κρατήσεις και υποστήριζαν από την πρώτη στιγμή πως με τα συγκεκριμένα μέτρα θα είναι καταστροφική η σεζόν.