Πολιτική σύγκρουση για τη Μύκονο/ Τσίπρας: Αποτύχατε παταγωδώς- Πελώνη: Δυσφημίζει την χώρα

 Πολιτική σύγκρουση για τη Μύκονο/ Τσίπρας: Αποτύχατε παταγωδώς- Πελώνη: Δυσφημίζει την χώρα

«Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, σχολιάζοντας ότι «στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας».
«Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών», υπογραμμίζει.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στο εμβληματικό θέρετρο με παγκόσμια προβολή προκαλεί εκτός από δριμείες αντιδράσεις μεταξύ των επιχειρηματιών του νησιού και έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση για τους εξής λόγους:

-Διαψεύδεται με ηχηρό τρόπο το αφήγημα για ένα περίπου κανονικό καλοκαίρι καθώς και οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού στην Bild ότι “αφήσαμε πίσω μας την πανδημία”. Το τέταρτο κύμα όχι μόνο έχει ενσκήψει αλλά οι προβλέψεις των ειδικών κάνουν λόγο για έως και 10.000 κρούσματα ημερησίως τον Αύγουστο,

-Η Μύκονος είναι ίσως ο τελευταίος τουριστικός προορισμός που θα ήθελε να πληγεί η κυβέρνηση, κι αυτό διότι το μερικό lockdown, με απαγόρευση κυκλοφορίας και κέντρα διασκλεδασης χωρίς μουσική, είναι μία είδηση που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και υπάρχουν φόβοι πως θα προκαλέσει δυσφήμηση και τσουνάμι ακυρώσεων.

-Όλα δείχνουν, δε, πως η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί χειρότερα εάν στην λίστα των locidown προστεθούν και άλλοι τουριστικοί προορισμοί, την ώρα που η βιομηχανία του τουρισμού έδειξε τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής.

-Για την κυβέρνηση πρόκειται, πάντως, και για μία σοβαρή επιχειρησιακή ήττα, καθώς δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα με τα κορονοπάρτι στις βίλλες, παρά το ειδικό σχέδιο που είχε ετοιμάσει και προβάλλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Αστυνομία και Λιμενικό απέτυχαν να ελέγξουν την κατάσταση στο νησί, ενώ και οι τοπικές αρχές φάνηκε να ανέχονται την παραβίαση των μέτρων, αν και ο δήμαρχος και ο εκπρόσωπος των ξενοδόχων αφήνουν σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης

Η απάντηση Πελώνη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αντεπιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πως δυσφημίζει την χώρα.

«Δεν υπάρχει δυσκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας να μην χαίρεται. Ρίχνοντας και το τελευταίο φύλλο συκής, πλέον δεν μπορεί να το κρύψει» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
«Κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό» σημειώνει και προσθέτει ότι δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο, αλλά επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού στη διασκέδαση.
Η κ. Πελώνη επισημαίνει ότι παρόμοια φαινόμενα δεν γίνονται ανεκτά. «Το τουριστικό προϊόν της χώρας δεν είναι ξεσάλωμα χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Είναι πρωτίστως η ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων. Κι αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Ελλάδα» αναφέρει.

«Το θυμίζουμε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εσχάτως κόπτεται για την τήρηση των μέτρων» σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι «είναι ο ίδιος ακριβώς, που σε περίπτωση που δεν λαμβάνονταν μέτρα θα κατήγγειλε την κυβέρνηση για ολιγωρία».