Δημόσια βία: Δύο βίντεο πρωτοφανούς αγριότητας με πρωταγωνιστές και ανήλικους (vid)

 Δημόσια βία: Δύο βίντεο πρωτοφανούς αγριότητας με πρωταγωνιστές και ανήλικους (vid)

Δύο βίντεο ντοκουμέντο είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο και συγκλονίζουν για την αγριότητα ειδικά στο πρώτο που δείχνει την παραβατικότητα σε ανήλικους. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο 17χρονος πέφτει θύμα 15 συνομηλίκων του.

Παρά τις προσπάθειες του 17χρονου να αμυνθεί, οι νεαροί τον ρίχνουν κάτω, τον κλωτσούν, ενώ την στιγμή που πάει να σηκωθεί δέχεται τις μαχαιριές στο πίσω μέρος των ποδιών του.

Ο άτυχος 17χρονος νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση με κατάγματα στη μύτη, την γνάθο, κακώσεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και τις μαχαιριές στα πόδια του, με την Ασφάλεια Κηφισιάς να έχει συλλάβει μέχρι στιγμής δύο 17χρονους, με τις κατηγορίες της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, κλοπής και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ακόμη τέσσερις 17χρονοι έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές, οι οποίοι και αναζητούνται.

Το δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν σε ταβέρνα στην Κρήτη, όπου σημειώθηκε περιστατικό με πυροβολισμούς.

Στο υλικό που δημοσιεύει το cretalive.gr φαίνεται ο 37χρονος που δέχθηκε μετά τους πυροβολισμούς να κάθεται σε τραπέζι με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους, όταν ο 27χρονος αδερφός του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση, κινείται προς το μέρος τους.

Επίσης, φαίνονται τα δύο τους παιδιά αλλά και ένα ακόμη, που φέρεται να είναι παιδί φίλου του ζευγαριού, και η προσπάθεια να προστατευτούν. Στο βίντεο φαίνεται επίσης η μεταφορά του 27χρονου φερόμενου ως δράστη που τραυματίστηκε και ο ίδιος λίγο μετά τους πυροβολισμούς.

Μάλιστα, τα ανήλικα παιδιά του 37χρονου, σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, όταν αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο που διέτρεχε ο πατέρας τους αντί να κρυφτούν, έτρεξαν προς τον 29χρονο που κρατούσε το όπλο, στάθηκαν μπροστά του και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Ωστόσο, εκείνος δεν πτοήθηκε και προσπερνώντας τα, εξακολούθησε να πυροβολεί, όπως μεταδίδει το cretalive.gr.

Παναγιώτης Δρίβας