Οι ΗΠΑ επαναξετάζουν την απαγόρευση ταξιδιών στην Ευρώπη

 Οι ΗΠΑ επαναξετάζουν την απαγόρευση ταξιδιών στην Ευρώπη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι η αμερικανική κυβέρνηση επανεξετάζει πότε μπορεί να άρει τους περιορισμούς που απαγορεύουν στους περισσότερους μη Αμερικανούς υπηκόους να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, αφού η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ του έθεσε το ζήτημα στη χθεσινή τους συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

«Βρίσκονται σε εξέλιξη τώρα», δήλωσε ο Μπάιντεν αναφορικά με τις συζητήσεις για το πότε θα μπορούσαν να αρθούν οι περιορισμοί. Σημείωσε ότι αναμένει να είναι σε θέση να έχει απαντήσεις «μέσα στις επόμενες μέρες για το τι είναι πιθανό να συμβεί… Περιμένω να ακούσω από τα μέλη της κυβερνητικής ομάδας COVID για το πότε αυτό αναμένεται να γίνει».

Ηλιούπολη: “H Ιωάννα από την Κύπρο” – Σοκάρει η ροζ αγγελία της 19χρονης

Η Μέρκελ ανέφερε ότι ο Μπάιντεν είπε στην ίδια στην κατ’ ιδίαν τους συνάντηση όσα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης και οι δυο τους συζήτησαν τον αντίκτυπο της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού. «Αυτή πρέπει να είναι μια βιώσιμη απόφαση. Σίγουρα δεν είναι λογικό να χρειαστεί να παρθεί πίσω η απόφαση μετά από λίγες ημέρες», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Αεροπορικές εταιρείες και άλλοι έχουν προτρέψει την αμερικανική κυβέρνηση να άρει τους περιορισμούς που αφορούν τους περισσότερους μη Αμερικανούς υπηκόους που πρόσφατα βρέθηκαν στη Βρετανία, τα 26 κράτη της Σένγκεν στην Ευρώπη, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία.

Πολλές χώρες που δεν υπόκεινται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς έχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά COVID-19 από πολλές ευρωπαϊκές χώρες που υπόκεινται στους περιορισμούς που ισχύουν από τον Μάρτιο του 2020.

Σχετικά Άρθρα