Βούτσης: Η απόρριψη του πορίσματος εναντίον του Ν. Παππά θα είναι πράξη δημοκρατίας

 Βούτσης: Η απόρριψη του πορίσματος εναντίον του Ν. Παππά θα είναι πράξη δημοκρατίας

Προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου καταλόγισε στην κυβέρνηση της ΝΔ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, καλώντας ταυτόχρονα το Κοινοβούλιο να απορρίψει την πρόταση του πορίσματος για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παπά, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

«Η απόρριψη, από τη Βουλή, της πρότασης του πορίσματος κατά του Νίκου Παπά μπορεί να αποβεί καθαρτήρια. Μπορεί να συμβάλει στην αποστασιοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου από πρακτικές ποινικοποίησής της. Η συζήτηση που γίνεται σήμερα έχει να κάνει με το μέλλον. Με το τι μηνύματα θα στείλει η Βουλή προς τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που είναι ο πυρήνας της ασύδοτης λειτουργίας», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Παππάς σε ΝΔ: Γνωρίζατε ότι θα οδηγηθείτε σε φιάσκο με την Προανακριτική

Παράλληλα, απέρριψε το σκεπτικό του κατηγορητηρίου εναντίον του κ. Παπά επισημαίνοντας ότι «τον εγκαλούν εκείνοι που εμπλέκονται στο μέγιστο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, που είναι η 25ετής ασυλία των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών προσώπων και την επέκταση της πολιτικής τους κυριαρχίας».

«Πώς είναι δυνατόν να εγκαλούν τον Νίκο Παπά πολιτικές δυνάμεις για επηρεασμό των μέσων ενημέρωσης, ιδιαίτερα των ηλεκτρονικών μέσων, όταν είναι σαφές ότι έδωσε τέλος σε ένα καθεστώς που λειτουργούσε ασύδοτα επί 25 χρόνια με κερδοφορία και άνετη δανειοδότηση σε κομβικές στιγμές. Υπάρχει επιβεβαίωση της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ, το οποίο όμως εδώ και ενάμιση μήνα “ποιεί την νήσσαν” στα ανομολόγητα πάθη που γίνονται με τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε: «Ευθέως το λέω. Υπάρχει ζήτημα υπαγόρευσης και ομηρίας της πολιτικής ζωής του τόπου και προσπάθεια κοινής συνιδιοκτησίας και επέλασης ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Είναι σαφές ότι επιχειρείτε προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου και πολιτικού ελέγχου της».

«Ευθέως σας καλώ να απορριφθεί η πρόταση του πορίσματος. Θα είναι μία πράξη εκκίνησης της δημοκρατίας μας».

Σχετικά Άρθρα