Στη Μπαρτσελόνα για πάντα ο Μέσι

 Στη Μπαρτσελόνα για πάντα ο Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι μένει οριστικά στο… σπίτι του! Μετά από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις, η πλευρά του Αργεντινού σουπερστάρ και η Μπαρτσελόνα έφτασαν σε συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας τους, που τυπικά έχει ολοκληρωθεί από τις 30 Ιουνίου.

Παρότι απομένουν αρκετά διαδικαστικά ζητήματα, τα οποία θα αναλάβουν οι δικηγόροι, το πλαίσιο της συμφωνίας διέρρευσε στα ισπανικά ΜΜΕ και περιλαμβάνει νέο πενταετές συμβόλαιο για τον 34χρονο άσο, που δέχθηκε μείωση αποδοχών κατά 50%. Με τον τρόπο αυτό, ο Μέσι συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των οξύτατων οικονομικών προβλημάτων των «μπλαουγκράνα» και ταυτόχρονα δίνει ευελιξία στη διοίκηση για να ενισχύσει την ομάδα και να δώσει τη δυνατότητα στον ίδιο να διεκδικήσει κι άλους τίτλους στη «δύση» της καριέρας του.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Πέρεθ

Σημειώνεται ότι το πενταετές συμβόλαιο δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι ο «Λεό» θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως το 2026 στην Μπαρτσελόνα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να παίξει για 2-3 χρόνια ακόμη και στη συνέχεια να αναλάβει ρόλο πρεσβευτή του συλλόγου, πιθανώς στις ΗΠΑ.